Akcija čišćenja povodom Dana planeta Zemlje

VV | 23.4.2022. u 16:37h | Objavljeno u Aktualno

Interesni odbor umirovljenika i starijih osoba Županijske organizacije Reformista Varaždinske županije u suradnji s učenicima Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole organizirali su akciju čišćenja puta uz Dravsku šumu, zeleni biser našeg grada i županije.

Akcija se provodila povodom Dana planeta Zemlje i u sklopu velike akcije „Rezolucija Zemlja“. U sklopu tog programa na teritoriju Republike Hrvatske predviđene su ekološke aktivnosti, zaštita okoliša i radionice tijekom cijele godine.

Posebno je važno istaknuti međugeneracijsku suradnju gdje je danas gotovo 40 osoba različite životne dobi doprinijelo očuvanju okoliša.

- Ovim putem zahvaljujemo svima koji su se odazvali na našu akciju i voljeli bismo potaknuti ovakve akcije i druženja tijekom cijele godine. Posebnu zahvalu upućujem prof. Tamari Tkalec Car  koja je okupila učenike koji su danas spremno pomagali našem Interesnom odboru umirovljenika i starijih osoba i čistili našu Dravu – istaknuo je predsjednik Interesni odbor umirovljenika i starijih osoba Županijske organizacije Reformista Varaždinske županije Vladimir Kozjak zahvalivši se i direktoru Čistoće d.o.o. Zoranu Svetecu koji je donio vreće za današnju akciju.  

Cijeli tim okupljenih očistio je put uz Dravsku šumu počevši od Arene Varaždin, a obzirom da se isti proteže u Općinu Trnovec Bartolovečki načelnica Općine Verica Vitković pridružila se vrijednoj i marljivoj ekipi i pripremila okrjepu nakon odlično obavljenog posla.  

Akciju su podržali predsjednik Reformista Radimir Čačić, predsjednica Županijske organizacije Reformista Varaždinske županije i saborska zastupnica Natalija Martinčević, potpredsjednik Županijske organizacije i načelnik Općine Martijanec Branimir Nađ, županijski vijećnik i predsjednik Gradske organizacije Reformista Varaždin Robert Vugrin i vijećnica u Gradskom vijeću Grada Varaždina Mirjana Kolarek Karakaš.