AFERA PROČISTAČ Trojka izašla iz pritvora, Gotić i LRC nemaju veze s pola tona marihuane Foto: Ilustracija/Arhiva VV

AFERA PROČISTAČ Trojka izašla iz pritvora, Gotić i LRC nemaju veze s pola tona marihuane

Ivica Kruhoberec | 15.8.2022. u 19:00h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

U Remetincu više nisu osumnjičeni u slučaju Aglomeracija. Naime, prošlog petka, i prije isteka istražnog zatvora - koji im je 15. srpnja na prijedlog Ureda europskog javnog tužitelja (EPPO) bio određen na rok od 30 dana - Remetinec su napustili Željko Bunić, Robert Gotić i Stjepan Ptiček, osumnjičeni za zbog davanja, odnosno primanja mita, čime bi, kako tvrde tužitelji, bila oštećena EU, koja je trebala sufinancirati 23 milijuna eura vrijednu rekonstrukciju varaždinskoga pročistača. (...)

 Nakon uhićenja, odnosno tijekom istražnog zatvora svašta se izvještavalo, što stoji, ali i ne stoji. Posebice to vrijedi u vezi predsjednika uprave i suvlasnika GK Grupe, pri čemu je najdalje otišao portal dnevno.hr. U članku “Panika među Plenkovićevim ljudima! Najbliži suradnik čovjeka koji umiva lice HDZ-a završio iza rešetaka, Karamarko može likovati”, uz ostalo, stoji da je Gotić bio “direktor tvrtke za najam i davanje u zakup vozila LRC.”

 - I ne bi to bilo ništa neobično, da se 2019. nije dogodila velika akcija policije i pridruženih službi u kojoj je došlo do rekordne zapljene marihuane i amfetamina u Varaždinu te je palo gotovo 500 kilograma droge. Ono što znaju samo dobro upućeni Varaždinci, poput jednog od naših izvora, jest činjenica da je zaplijenjena droga pronađena u automobilu unajmljenom od tvrtke – LRC d.o.o, u kojoj je jedan od ključnih ljudi bio upravo Robert Gotić. On je tada prošao nekažnjeno (...) 

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...