AFERA PROČISTAČ "Mozak operacije bio je Ptiček, desna i lijeva ruka Čačića" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

AFERA PROČISTAČ "Mozak operacije bio je Ptiček, desna i lijeva ruka Čačića"

IHR/Varaždinske vijesti | 20.7.2022. u 11:21h | Objavljeno u Aktualno

- Da, Gotić je bio naš član i mi smo ga se ekspresno riješili. Ali, ako ste čitali pažljivo medije, tamo piše da je mozak operacije bio Stjepan Ptiček, ali nigdje se ne spominje da je on i lijeva i desna ruka Čačića. Imao je od koga učiti, tako složete kriminalne operacije. Znači, Ptiček je bio direktor tvrtki Coning, Conin alfa, Coning ekogradnja, Coning ekologija, Coning inženjering, Coning turizam... Sve u stečaju. Svugdje direktor Ptiček. I to se nigdje ne spominje, da je mozak operacije bio desna i lijeva ruka gospodina Čaćića. Učio je od najboljih - ustvrdio je varaždinski župan Anđelko Stričak prošlotjedna uhićenja.

Ustvrdio je kako je sramota to što se prošli tjedan dogodilo te je rekao kako se nada da će sudionici te operacije biti najstrože kažnjeni.

- Isto tako se nadam da će sadašnji direktor, svi gradonačlenici i načelnici poduzeti da se tvrtka spasi i da, ako dođe do penalizacije, da ona bude u što manjem iznosu. Varaždinska županija nema jednu jedinu dionicu u Varkomu. Ali, tu se postavlja pitanje što je radio Nadzorni odbor? Od rujna je novi Nadzorni odbor, a naš vijećnik Vugrin je zamjenik predsjednika Nadzornog odbora. Kakva je uloga Nadzornog odbora ako ništa nisu vidjeli? Da nešto što je, napamet govorim, trebalo koštati 200 milijuna kuna, preko noći košta 280 milijuna kuna. Postavljam pitanje što će sada načelnici i gradonačelnici napraviti vezano uz Nadzorni odbor? Jer očito Nadzorni odbor nije odrađivao sve što je trebao - usvrdio je župan Stričak.