Aerodrom pripao Parkovima, radi se na vraćanju aerodroma na letačke karte

VV | 9.9.2021. u 21:29h | Objavljeno u Aktualno

- Malo prije smo čuli da Parkovi ne bi smjeli voditi niti jedan ugostiteljski objekt, a odjednom vode aerodrom. Mi smo im dali privremeno upravljanje zbog održavanja prostora oko piste jer kao što znate bivša vlast SDP-a je dala u malo čudnim okolnostima u zakup. Meni to doista nije jasno, ako gradska tvrtka ne može voditi ugostiteljski objekt, a Parkovi vode Tri mrtvaca već 40 godina, nije mi jasno kako će održavati aerodrom - istaknuo je Ivan Čehok na raspravi o 9. točki dnevnog reda sjednice Gradskog vijeća.

Na to je gradonačelnik Neven Bosilj odgovorio da je aerodrom za razliku od ugostiteljstva ključni resurs.

- Ako ne shvaćate da je aerodrom ključni resurs grada, a ugostiteljstvo nije, onda mi je nevjerojatno da ste 20 i nešto godina u politici. Aerodrom je biser ovog grada kojeg ste nekakvim igrama željeli otuđiti Gradu vlasništvo. Dali ste tvrtci Parkovi koja se u međuvremenu ekipirala sa sjajnim mladim pilotom koji je završio za upravitelja aerodroma u Engleskoj. Uspjeli ste napraviti to da se aerodrom u ožujku izbrisao sa svih letačkih karata svijeta. Mi sve radimo da vratimo aerodrom na karte. Radimo sve da vratimo aerodrom na karte i vjerujem da ćemo to u roku u tjedan dana dobiti potrebne dozvole i imamo ozbiljne zainteresirane investitore - rekao je Bosilj te naglasio da je ovo privremeno rješenje da Parkovi upravljaju aerodromom do kada se nađe investitor, a među zainteresiranima je Calzedonia.

Parkovi su u konačnici dobili na upravljanje aerodrom na pet godina dok se ne nađe investitor voljan ulagati u infrastrukturu. Odluka je donesena s većinom glasova, 14 glasova za, tri glasa protiv i dva suzdržana glasa.

Označeno u