ADVENT U VARAŽDINU Već od 23. studenog počinje program uz koncerte, klizalište, štandove i retro vrtuljak na Korzu

MGA | 11.11.2022. u 12:55h | Objavljeno u Aktualno

U kući djeda Mraza, u varaždinskoj Gajevoj ulici, danas je službeno predstavljen program ovogodišnjeg Adventa u Varaždinu. Na konferenciji za medije sudjelovali su gradonačelnik Varaždina dr. sc. Neven Bosilj, direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Varaždina Jelena Toth te predstavnici suorganizatora; direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar, ravnatelj Koncertnog ureda Raymond Rojnik i direktorica agencije PR Lady Martina Pakšec.

Advent u Varaždinu održava se pod sloganom „Toplina zime“ i trajat će od 23. studenoga 2022. do 5. siječnja 2023. godine. U prigodno ukrašenom središtu grada, na osam lokacija, bit će održano 110 programa, a po prvi puta održat će se program i uz rijeku Dravu.

Pored raznovrsnih programa, posjetitelji ovogodišnjeg Adventa moći će uživati i u do sada najraznovrsnijoj gastro ponudi na glavnom gradskom trgu – Korzu, Trgu Miljenka Stančića na kojem je novost Snježni paviljon te će moći i kupiti prigodne poklone, božićne ukrase i suvenire na Trgu slobode i Franjevačkom trgu.

Uz Dan grada i blagdan sv. Nikole, 6. prosinca 2022. godine na Korzu će biti održana dva koncerta popularnog Jacquesa Houdeka; „Kad si sretan“ namijenjen najmlađima te večernji za nešto starije Varaždince. Koncerti će se održavati i svake adventske subote, a na programu su popularni Matija Cvek, Queen real tribute bend i Varaždinski vokalni ansambl. Posjetitelji će na velikom ekranu na Korzu moći pratiti nastup hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Novost na Korzu je i retro karusel.

Svakog će adventskog vikenda, pa sve do Nove Godine i na Trgu Miljenka Stančića nastupati popularni izvođači, a na Kapucinskom trgu i ove godine postavljena je „Ledena čarolija“ – veliko klizalište s popratnim sadržajima koje će biti otvoreno od 25. studenog 2022. do 15. siječnja 2023. godine.

Zanimljiv program pod nazivom „Od kulture do (kreativne) avanture“, pripremile su i varaždinske udruge i institucije u kulturi, koje će od kraja studenog i tijekom cijelog prosinca u palači Patačić održati 25 različitih kreativnih, besplatnih ekološko-edukativnih radionica. Susjedna zgrada Županijske palače, već tradicionalno, bit će ukrašena adventskim kalendarom.

- Izrazito smo zadovoljni dosadašnjom promocijom Adventa u Varaždinu. Objave na društvenim mrežama prikazane su više od pola milijuna puta i vidjelo ih je više od 250.000 korisnika. U blagdanskom uređenju grada vodilo se računa da ukrasi i rasvjeta bude ekološki prihvatljiva i energetski održiva, a da se pritom ne izgubi blagdanski ugođaj i prigodno ukrasi Grad – istaknula je Jelena Toth dodavši kako su uloženi veliki napori da varaždinski Advent i ove godine bude jedan od najromantičnijih, najzabavnijih i najsadržajnijih Adventa u Hrvatskoj.

- Za dva tjedna počinje Advent u Varaždinu koji nudi bogatstvo sadržaja, a uz to smo i štedljivi ove godine budući da je svugdje LED rasvjeta te će samo centar grada biti osvijetljen po noći, a rasvjeta na prilaznim cestama će se gasiti u 23 sata. Svake godine imamo jednu novu atrakciju. Ove godine je to karusel na Korzu koji će odrasle vratiti u djetinjstvo, a djeca će stvoriti nove uspomene koje će ponijeti iz Varaždina – kazao je gradonačelnik i pozvao sve da se pridruže Varaždinkama i Varaždincima u jednom od nadaleko najljepših Advenata.

Galerija slika