Adaptirane ambulante Odjela za otorinolaringologiju OB Varaždin

Varaždinske vijesti | 18.10.2017. u 18:16h | Objavljeno u Aktualno

Polikliničke ambulante Odjela za otorinolaringologiju Opće bolnice Varaždin, a koje se nalaze u podrumu zgrade „kirurgije“, adaptirane su te sada prostorno omogućuju zadržavanje adekvatne kvalitete uvjeta pružanja zdravstvene zaštite i uvjete rada zdravstvenog osoblja.

Ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić, dr. med., ističe da su razlozi za adaptaciju dvojaki – jedan je osiguravanje adekvatnog prostora za Odjel ORL-a, a drugi skori dolazak nove opreme u varaždinsku bolnicu.

orl 2

- Poliklinički dio otorinolaringologije imao je u jednom dijelu neadekvatni prostor. Teško je naći adekvatan prostor unutar postojećih kapaciteta. Trajno rješenje bit će izgradnja dnevne bolnice odnosno jednodnevne kirurgije gdje očekujemo da će se odrađivati i dobar dio otorinolaringologije. No, do toga se pojavila potreba rješavanja pitanja poliklinike. Naime, nabavljamo novi 128-slojni CT uređaj koji stiže za 60 dana u Opću bolnicu Varaždin, a uskoro očekujemo i završetak postupka javne nabave, koje provodi Ministarstvo zdravstva, za nabavku uređaja za magnetsku rezonancu pa će i on uskoro stići. Logično je bilo da sve po pitanju radiologije objedinimo i formiramo na jednom mjestu. Budući da je otorinolaringološka poliklinika smještena u neposrednoj blizini CT uređaja taj prostor smo morali prilagoditi za nove uređaje – CT i magnetsku rezonancu te tako i provesti adaptaciju - rekao je ravnatelj Kudelić.

Poliklinički dio ORL-a i nadalje se nalazi u podrumskom dijelu zgrade „kirurgije“ zauzevši i prenamijenjen prostor nekadašnje knjižnice i ambulante za anesteziologiju.

- Prenamijenili smo taj prostor za poliklinički dio Odjela ORL-a. Tako pacijenti koji trebaju usluge polikliničkog dijela naših otorinolaringologa i nadalje će ih ostvarivati na lokaciji podrumskog dijela zgrade „kirurgije“ - kazao je Kudelić.

Voditelj Odjela otorinolaringologije Davor Skok, dr. med. naglašava da je adaptacija dovela do poboljšanja usluga.

- Imamo kvalitetniji prostor nego što je bio. Uskoro očekujemo i novu opremu. Adaptiran prostor ima puno više privatnosti za svakog pacijenta tako da će pacijenti i nadalje moći biti zadovoljni i prostorom i uslugama - rekao je Skok.

Ambulanta za anesteziologiju nalazi se uz poliklinički dio kirurgije.

orl 5