6. TO Banfica HDZ-a Grada Varaždina: Najvažnija je sigurnost djece u prometu

VV | 14.10.2021. u 19:22h | Objavljeno u Aktualno

Aranka Oreški, novoizabrana predsjednica 6. Temeljnog ogranka Banfica HDZ-a Grada Varaždina, ističe da će se zalagati za realizaciju komunalnih projekata koji će povećati sigurnost stanovnika Banfice, ponajprije djece.

Oreški naglašava kako je važno postaviti rasvjetu temo gdje je trenutno nema, odnosno rekonstruirati postojeću kako bi bila učinkovitija. Odnosi se to na Bombellesovu cestu od Caritasa do Međimurske ulice, nastavak Ludbreške ulice te Ulicu Nikole Tesle. U nastavku Ludbreške ulice potrebno je izgraditi i nogostup. Također, u smislu prometne sigurnosti, potrebna je veća kontrola teretnih vozila u Koprivničkoj ulici, u kojoj je i zabranjeno prometovanje toj kategoriji vozila, a sve poradi veće sigurnosti djece i ostalih najugroženijih skupina sudionika u prometu.

 - Varaždinski 6. mjesni odbor Banfica zaslužuje razinu komunalne opremljenosti koja će povećati sigurnosti građana, posebno djece. Da bi se to postiglo, u 6. Temeljnom ogranku prepoznali smo kritične točke u Bombellesovoj, Ludbreškoj i Ulici Nikole Tesle. Njima naša djeca idu u školu, a sugrađani prema središtu grada ili na drugu stranu prema Dravi, prema varaždinskom najljepšem i najvažnijem području za rekreaciju i zdrav život. A kroz naš kvart prolazi vrlo prometna Koprivnička ulica, gdje je važno bolje kontrolirati promet upravo zbog sigurnosti djece i ostalih ugroženih sudionika. To će biti i naši prioriteti u djelovanju u narednom razdoblju - poručila je Oreški.

1.jpg

3.jpg