18 novooboljelih u zadnjih 24 sata, opet uvedene mjere radi prevencije širenja zaraze

vv | 21.6.2020. u 14:12h | Objavljeno u Aktualno

Od subote do nedjelje u Hrvatskoj je registrirano 18 novooboljelih osoba od koronavirusa, od čega 10 na području Zagreba, pet Osječko-baranjskoj te po jedna u Zagrebačkoj, Dubrovačko-neretvanskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji.

-Među njima nema teže oboljelih. Ukupno od početka imamo 2317 oboljelih, od kojih je 71 aktivno.  Trenutno je devet u bolnicama, a niti jedan na respiratoru, rekao je Vili Beroš, ministar zdravstva.

Posebno je naglasio da je trenutno u Hrvatskoj 205 tisuća turista, od čega 154 tisuća stranih, ali među njima nije registrirana zaraza.  

Zbog porasta broja zaraženih, HZJZ ponovno je uveo mjere radi prevencije širenja zaraze, prvenstveno za zdravstveni sustav i sustav socijalne skrbi. Tako je za sve u zdravstvenom sustavu obavezno nošenje maske, a u gradu Zagrebu i tri županije – Osječko-baranjskoj, Zagrebačkoj i Splitsko-dalmatinskoj  - zabranjuje se posjete u bolnice i domove starijih,. Preporuča se testiranje zdravstvenih radnika koji se vraćaju izvana, kao i da se ne ide u one zemlje gdje ima zaraze.