Veliki Bukovec: Kapela Podravska dobila fitness park na otvorenom

VV | 5.10.2023. u 08:35h | Objavljeno u Video

Mještanima Općine Veliki Bukovec osiguran je ugodan prostor za rekreaciju i druženje. Povodom jubilarnog, 50. rođendana Hrvatske Lutrije, krajem prošle godine održan je Natječaj za financiranje parkova za vježbanje, u kojem su slučajnim odabirom izabrani gradovi i općine diljem zemlje. Od ukupno 178 prijava, Općina Veliki Bukovec bila je jedan od sretnih dobitnika, odnosno Hrvatska lutrija osigurala je dio sredstava za izgradnju fitness parka u Kapeli Podravskoj.

U međuvremenu projekt je realiziran te je na sam Dan Općine otvoreno igralište sa spravama za rekreaciju i vježbanje ukupne vrijednosti 51.136,25 eura od čega je za opremu utrošeno 26.011,25 eura. Hrvatska lutrija osigurala je iznos od 12.000,00 eura, dok je drugi dio investicije osiguran kroz proračun Općine Veliki Bukovec. Novi fitness park ima sedam sprava za vježbanje, a kao što je bio i uvjet - jedna od tih sprava namijenjena je osobama s invaliditetom.

Mještani Općine Veliki Bukovec od sada će imati priliku za vježbanje na otvorenom te imati ugodan prostor za rekreaciju i druženje. Park su svečano otvorili načelnik općine Veliki Bukovec Franjo Vrbanić te regionalna menadžerica prodaje Mirjana Okreša iz Hrvatske Lutrije. Vrbanić je izrazio zadovoljstvo takvim projektom i ponosan je što je baš Općina Veliki Bukovec bila dobitnica natječaja, odnosno sada novootvorenog fitness parka.

- Izrazito je važno ulagati sredstva u takve projekte jer u današnje vrijeme ljudi često nemaju volje za rekreacijom, a ovaj fitness park na otvorenom daje im priliku upravo za to, ali i za druženje. Siguran sam da će tijekom cijele godine biti brojnih posjetitelja parka, a posebice ljeti kada više vremena provodimo na otvorenom. Radujem se vidjeti zadovoljna lica mještana kojima je rekreacija u prvom planu – dodao je načelnik. Regionalna menadžerica prodaje Mirjana Okreša iz Hrvatske lutrije naglasila je da su parkovi za vježbanje jedan od načina na koji Hrvatska Lutrija ulaže u projekte od javnog interesa.

- Ovo je već jedanaesti park kojeg smo otvorili s ciljem razvoja rekreacijske infrastrukture lokalnih samouprava i promicanja zdravih navika kod svih stanovnika - kazala je Okreša te dodala kako je povodom jubilarnog 50. rođendana Hrvatske lutrije održan Natječaj za financiranje parkova za vježbanje, u kojem su slučajnim odabirom izabrani gradovi i općine diljem zemlje.

- Svaka lokalna samouprava slobodno je birala dizajn i veličinu parka uz uvjet da barem jedna od sprava bude prilagođena osobama s invaliditetom. Parkovi za vježbanje na otvorenom idealno su mjesto za rekreaciju, ali i za okupljanje i druženje svih stanovnika općine - zaključila je Okreša.