Župan Matija Posavec čestitao europskom viceprvaku i najboljem junioru svijeta Svenu Strahiji

Varaždinske vijesti | 16.2.2024. u 16:30h | Objavljeno u Sport

U Gruziji, na nedavnom Europskom prvenstvu u karateu, član Karate kluba Globus Čakovec-Mala Subotica Sven Strahija postao je viceprvak Europe, te je župan Međimurske županije priredio prijem za uspješnog mladog sportaša.

Uz Svena, na Europskom prvenstvu za kadete, juniore i U21, pod hrvatskom zastavom su se natjecale i članice KK-a Globus Čakovec-mala Subotica Aida Trstanjak i Laura Strahija koja je osvojila odlično peto mjesto.

Troje mladih karatista, koji su prisustvovali prijemu, uspješni su i učenici Srednje škole Čakovec.

PRVI NA SVJETSKOJ LJESTVICI

Sven Strahija sada je prvi na svjetskoj ljestvici juniora u karateu, a na prijemu je svjedočio je i o psihološki zahtjevnom trenutku polufinala u kojem se nadmetao s karatistom iz Turske, prvoplasiranim na svjetskoj ljestvici.

Sven je, uz sportsku vještinu i utreniranost, uspio ostati fokusiran na cilj, te sigurnim i borbenim nastupom osigurati plasman u finale, istaknuo je njegov trener i izbornik nacionalne reprezentacije Dejan Slukić, te najavio sljedeća velika natjecanja i izazove koji do kraja godine čekaju mlade sportaše.

Sven je ranije osvojio europsku broncu u svojoj kategoriji, a o kolikom je sportskom potencijalu riječ, dokazao je novim odličjem, srebrom iz Gruzije.

U Gruziji su, u katama, hrvatske boje branile i članice Karate centra Šenkovec - Bella Mikulić, Lorena Mihalković, Ana Bađun i Lara Jurčević – koje trenira Tihomir Grgić.

Župan Matija Posavec čestitao je mladim sportašicama na svim dosadašnjim dosezima, osobito Svenu Strahiji na novom, velikom uspjehu, naglasivši da igraju važnu motivacijsku ulogu u našoj zajednici:

„Vaša predanost ciljevima i upornost najvrjednije su vrline i preduvjeti za postizanje uspjeha na svim poljima života. Važna ste motivacija svojim vršnjacima, ali i svima nama, pokazujući kako posvećenost ruši sve prepreke“, poručio je župan.