Članovi OK Varaždin

Zlato i srebro za OK Varaždin na memorijalnoj utrci Stipice Mesića - Ačkov Kup

| 10.5.2017. u 15:21h | Objavljeno u Sport

U spomen na jednog od pionira orijentacijskog sporta u Hrvatskoj, prerano stradalog Stipicu Mesića – Ačka, održana je 40. memorijalna utrka - Ačkov kup u orijentacijskom trčanju u Solarskim šumama pored mjesta Igrišće- Jakovlje.

Natjecanje se bodovalo za Kup Hrvatske, a ujedno je bilo i pojedinačno prvenstvo Hrvatske na duge staze, a održana je i dječja šumska orijentacijska utrka. OK Vihor pokazao se kao već iskusan organizator natjecanja za više od dvjestotinjak natjecatelja.

Najbolji istrčani rezultati u najzahtjevnijoj muškoj kategoriji M21A s duljinom staze od 13.400 m,  i 27 kontrolnih točaka bio je 1:33:49, te 1:01:46 u najzahtjevnijoj ženskoj kategoriji Ž21A sa duljinom staze od 7.900m i 10 kontrolnih točaka.
 
Bruno Vodopija iz OK Varaždin osvajač je zlatne medalje u kategoriji M14, koja predstavlja prvo osvojeno zlatno odličje u povijesti mladog varaždinskog sportskog kluba od kada natjecatelji imaju pravo nastupa po kategorijama za Kup hrvatske, dok je srebrnu medalju u kategoriji OPEN osvojio Ozren Pevec.  Jedan od najmlađih članova OK Varaždin, Mario Lah dobio je medalju za sudjelovanje u dječjoj utrci.