Noć muzeja 2017. godine Foto: Arhiva

FOTO: Upoznajte povijest dvorca Trakošćan putem vlastitih pametnih telefona

Varaždinske vijesti | 1.2.2019. u 18:44h | Objavljeno u Društvo

Iskoristite današnjih plus šest da posjetite muzej Dvor Trakošćan koji tradicionalno sudjeluje s raznovrsnim programom u manifestaciji Noć muzeja. Tema Noći muzeja 2019. godine je „Muzej – inovacije i digitalna budućnost“, pa će gostima u sklopu te teme biti prezentiran audio-vizualni vodič Smart guide na način da će se putem vlastitih pametnih telefona moći upoznati s prošlošću dvorca, njegovim stalnim postavom i poučnom stazom oko jezera zvanom „Put vila''.

Udruga Plemićka mladež iz Zaprešića priredila je scenski nastup te će dočarati život u dvorcu kroz prošlost: kostimirana družina oživjeti će povijesne osobe iz obitelji Drašković, a dvorska luda će zabavljati posjetitelje. Rotary Club Trakošćan organizirat će i humanitarnu akciju Novčić nade u cilju prikupljanja novčanih priloga za udomljenu djecu iz Ivanca.

Na južnoj terasi dvorca nastupiti sastav Kavaliri. KUD Josip Genc iz Bednje u dvorskoj kuhinji pripremati će tradicijske pogače "bicikline", a u podnožju dvorca u galerijama Dvora Trakošćan moći će se razgledati izložba akademskih slikara iz Varaždina, Gordane Kovačić i Slavena Macolića. Krenite sada i još stignete sudjelovati u raznovrsnom programu.

Program
19.00 - 23.00   DVORSKI VREMEPLOV, Udruga Plemićka mladež izvesti će kostimirani prikaz življena u dvorcu
18.00 - 00.00   PREZENTACIJA AUDIO-VIZUALNOG VODIČA SMART GUIDE
18.00 - 00.00   LIKOVNA IZLOŽBA GORDANE KOVAČIĆ I SLAVENA MACOLIĆA
19.00 - 23.00   NOVČIĆ NADE
20.00 - 22.00   KONCERT SASTAVA KAVALIRI
20.00 - 23.00   PRIPREMA "BICIKLINA"

Pogledajte ovdje gdje se još možete na Noć muzeja.

Galerija slika