Zlatko Dalić: Odlazak na Svjetsko prvenstvo bila bi kruna moje karijere

| 16.10.2017. u 13:24h | Objavljeno u Sport

Iako je imao vrlo malo vremena do odlučujućeg susreta u skupini s Ukrajinom u Kijevu, varaždinski nogometni trener Zlatko Dalić se, bez razmišljanja, iz Splita, gdje je bio s momčadi Varaždina uoči prvenstvenog nadmetanja s Dugopoljem, vratio u Zagreb i već malo poslije 17 sati i 30 minuta bio s Vatrenima u zrakoplovu na putu prema Kijevu.

Bez oklijevanja prihvatio je poziv Saveza da preuzme vođenje reprezentacije u Ukrajini, gdje je prošlog ponedjeljka hrvatska vrsta pobjedom od 2:0 izborila dodatne kvalifikacije za put u Rusiju 2018.

- Svakom hrvatskom treneru čast je i ponos biti izbornikom hrvatske reprezentacije. To mora biti sveti cilj svim trenerima i nesumnjivo je najveće postignuće u trenerskoj karijeri. Kada je došao poziv iz Saveza nisam se dvoumio ni trenutka, iako sam znao da je to u tom trenutku najteži i najdelikatniji posao u Hrvatskoj, ali sam bio odlučan, jer sam znao da mogu to napraviti. Prihvatio sam poziv bez razmišljanja i vratio se u Zagreb i hvala dragom Bogu ispalo je najbolje. Ta dva dana bila su jako teš- ka, bio je veliki pritisak, jer su očekivanja bila velika. S druge strane preuzimanjem funkcije izbornika postojala je i velika odgovornost za rezultat, međutim, ponavljam, znao sam da željeno mogu napraviti, vjerovao sam u sebe i svoj rad, a u prvom redu vjerovao sam u reprezentaciju, koja ima kvalitetu - rezimirao je prošlotjedna događanja Zlatko Dalić.

Bio je svjestan odgovornosti, ali se nije bojao izazova i mogućih posljedica...

Opširnije o planovima i ciljevima Zlatka Dalića u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti

Označeno u