Izbornik Vatrenih Zlatko Dalić s Ivanom Perišićem Foto: Hrvatski nogometni savez

Zlatko Dalić:Favorita nema, šanse su 50:50 i nećemo nikoga podcijeniti

| 27.6.2018. u 18:37h | Objavljeno u Sport

Po još jednom pobjedničkom povratku u bazu hrvatske nogometne reprezentacije u Rusiji, izbornik Vatrenih Zlatko Dalić obratio se medijima.

Nastup protiv Islanda

- Svi su igrali dobro, jako kvalitetno. Nije bilo idealno, ali je bilo dobro, i na kraju smo pobijedili. Možemo biti još bolji u fazi napada, nedostajalo nam je ulaska u prazan prostor, dodavanja u dubinu. Tako nam suparnici čekaju pogrešku i mogu nas kazniti. Morali smo ulaziti u završnicu s još više igrača, to moramo popraviti. Svi su zavrijedili nastupiti jer mjesec dana rade marljivo i pošteno. Što se Modrića tiče, prva mi je ideja bila da Modrić uđe zadnjih pola sata kako bi zadržao ritam, no poslije sam odlučio da zaigra od početka s obzirom da su uz njega svi ostali 20 posto bolji - rekao je izbornik Dalić, a prenosi službeni portal Hrvatskog nogometnog saveza.

Pronaći snagu za Dance

- Igrači su umorni, izgubili smo noć i moramo nadoknaditi spavanje, ali nema baš nikakvih isprika i izlika. Došli smo blizu onoga što možemo ostvariti i moramo pronaći snagu i žrtvovati se. Ozlijeđenih nema, tek nekih sitnih problema i nadam se dobrom treningu. Kao što kaže Ćiro Blažević, ne prođemo li sad Dansku, bit ćemo nesretni starci. Bavimo se sami sa sobom, i moramo izvući maksimum te ne vjerujem da će psihički pristup biti problem - kazao je Dalić.

Problem s kartonima

- Rakitića sam prije ulaska u Rostovu molio da pazi na žuti karton, a sada nas ima osam sa žutim kartonima i to bi mogao biti problem, ali kalkuliranja protiv Danske neće biti. Naravno, moramo paziti da ne dobijemo karton zbog priče, napucavanja lopte ili sličnog. To je opasnost, ali igrači će morati paziti, no dat će svoj maksimum, čak i po cijenu kartona.

Danska bolja od Islanda

- Sada ćemo se intenzivno početi baviti Dancima. Slični su Islandu, no kvalitativno još bolji jer imaju klasnog igrača poput Eriksena, koji nam može napraviti mnogo problema. Proučit ćemo ih, saznati njihove vrline i mane, no mislim da sve ovisi o nama. Ja imam bezgranično povjerenje u svoje igrače, premda maksimalno poštujemo Dansku i nužan je oprez. Favorita nema, šanse su 50-50 i nećemo nikoga podcijeniti. Nitko neće preuzimati previše rizika, igrat će se taktički čvrsto u sudaru dva različita stila igre. Tko nametne svoj, bit će bliže pobjedi.

Zajednički protiv Eriksena

- Modrić i Eriksen slični su tipovi igrača, mogu sami riješiti utakmicu, i znamo koliko on znači Danskoj. Nećemo imati poseban plan za njega, već ćemo postupiti slično kao protiv Argentine - cijela će momčad biti kompaktna i tako ga moramo zaustaviti. Svi će morati raditi u fazi obrane, svi moramo biti u bloku. Drugo rješenje ne postoji i na tome radimo ovih mjesec dana.

Uloga Marija Mandžukića

- On je dobri duh naše momčadi, koji vuče momčad i daje zadnji atom snage za nju. Rekao sam već nakon američke turneje da će on biti špica, jedino ga ne ide pogodak. Nadam se da će ga krenuti protiv Danske, a on je ionako svaki put prvi zid naše obrane.

Uspjeh potvrditi novom pobjedom

- Stvorili smo još bolju reputaciju, sa sve tri pobjede, i to je sjajno. To treba ostati zapisano u analima, ali sada to moramo zaboraviti i okrenuti se Danskoj. Ne potvrdimo li ovaj uspjeh protiv Danske, opet će ispasti da nismo napravili baš ništa. Prvi nam je cilj bio proći skupinu, to smo ostvarili, ali ni ja niti igrači ne možemo time biti zadovoljni. Imamo kvalitetu za više, ali moramo u nedjelju imati svoj najbolji dan. Sve smo zasad napravili vrhunski, no itekako bismo žalili zbog eventualnog poraza- rekao je danas izbornik Zlatko Dalić, a prenosi službeni portal Hrvatskog nogometnog saveza.

Podsjetimo, utakmica osmine finala SP-a u Rusiji između Danske i Hrvatske na rasporedu je u nedjelju u 20 sati, a pobjednik će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz ogleda Španjolske i Rusije.