Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić Foto: Dražen Novosel

Zlatko Dalić dobitnik godišnje državne nagrade za sport Franjo Bučar

Varaždinske vijesti | 10.10.2018. u 09:21h | Objavljeno u Sport

Državnu nagradu za sport Franjo Bučar za životno djelo u 2018. godini dobili su Milka Babović, Vladimir Janković te posmrtno Mate Parlov, dok su dobitnici godišnje nagrade Miho Bošković, Josip Bilić, Tin Srbić, Ivo Trumbić, Zlatko Dalić, Luka Modrić, Dino Sinovčić, Neven Bertičević, Boško Božić, Vjekoslav Šafranić, Petra Deša i hrvatska nogometna reprezentacija.

Dodjela Državnih nagrada za sport Franjo Bučar u 2018. godini održat će se 27. studenoga 2018. godine, a svakom dobitniku nagrade za životno djelo dodijelit će se povelja i zlatna medalja s likom Franje Bučara i novčani iznos od 50 tisuća kuna, dok će dobitnici godišnje nagrade dobiti povelju i medalju s likom Franje Bučara te novčani iznos od 20 tisuća kuna.

Odluka o dobitnicima nagrada donijeta je temeljem prispjelih prijedloga na ovogodišnji Natječaj, a donio ju je Odbor Državne nagrade za sport Franjo Bučar koji čine prof. Damir Knjaz, prof. Đurđica Miletić, Venio Losert, Dino Rađa, Zdeslav Vrdoljak, Barbara Jelić Ružić, Mario Stanić, Darko Kralj i Mila Horvat.