ŽRK Koka Foto: Martin Novosel

Zamet iznenadio Koku u Areni Varaždin i nanio joj peti poraz sezone

| 23.2.2018. u 09:26h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Koka je doživjela neočekivani poraz protiv riječkog Zameta na domaćem terenu, izgubivši susret 16. kola Prve hrvatske rukometne lige za žene 24;19. Ovo je peti poraz za varaždinsku ekipu ove sezone i drugi puta da su upisali dva poraza zaredom.

Koka od samog početka nije uspjela preuzeti inicijativu na susretu i unatoč početnom vodstvu 4:2 u prvih 10 minuta susreta, nije uspjela nametnuti svoj ritam te je na poluvremenu gubila 10:11, a da stvar bude još gora, Silvija Masnić je morala iz igre zbog ozljede lakta u 22. minuti susreta. Početak drugog poluvremena je nagovijestio bolje izdanje Koke kod rezultata 16:14 za vodstvo varaždinske ekipe, ali tada se ozljedila i Josipa Tomić u 39. minuti (mišić) i nakon toga Zamet okreće rezultat u svoju korist i do kraja preuzima vodstvo i slavi pobjedu protiv "kokica".

Najbolja strijelkinja susreta za Koku je još jednom bila Dejana Milosavljević sa 10 golova, dok je kapetanica Ines Domjan zabila četiri gola, Jelena Blažek je zabila tri, dok su preostala dva gola za ekipu Koke zabili Josipa Tomić i Tea Jalušić. Prva vratarka Koke, Janja Tušek, je odigrala svoj posljednji susreta na gostovanju kod Lokomotive zbog trudnoće, a Sara Dominić i Helena Šegota su zajedno skupili 5 obrana na ovom susretu.

Sljedeći susret u sklopu 17. kola, Koku očekuje gostovanje na lokalnom derbiju u Čakovcu protiv ekipe Zrinskog.