Profesor Dražen Ožeg iza sebe ima bogatu sportsku karijeru Foto: Dražen Novosel

Zahvaljujući Ožegovim pripremama, Varteks je u polufinalu Kupa pobijedio Hajduk

| 15.12.2018. u 13:10h | Objavljeno u Sport

Poznati varaždinski sportski djelatnik profesor Dražen Ožeg bio je sinoćnji gost posljednje tribine varaždinske udruge Đuro Kulčar pod nazivom Sportski pogled s Marlex prozora.

Ožeg, koji je rođen 1930. godine u Varaždinu, bio je prvi akademski obrazovan profesor tjelesne i zdravstvene kulture u Varaždinu, a govorio je o svom obrazovanju, zatim radu na varaždinskoj Gimnaziji, školi u Čakovcu te na varaždinskom MEC-u.

Podsjetio je da se aktivno bavio atletikom,rukometom i skijanjeb, bio je treći desetobojac u bivšoj državi 1954. godine. Kao trener radio je u varaždinskom Atletskom klubu Sloboda i odgojio pedesetak reprezentativaca bivše države.

Surađivao je i s Rukometnim klubom Sloboda, prilikom ulaska u Saveznu ligu, kao i s Nogometnim klubom Varteks, čiji je igrače kondicijski pripremao 1961. godine, uoči polufinalnog susreta Kupa bivše države s Hajdukom u Varaždinu.

Ožeg je s nekoliko atletskih entuzijasta bio i pokretač varaždinske Novogodišnje utrke 1977. godine, a za svoj je rad primio brojne nagrade i priznanja.

Sinoćnja tribina bila je posljednja  u ciklusu pod nazivom Sportski pogled s Marlex prozora, a gosti su bili izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, proslavljeni trener iranskog Persepolisa prof Branko Ivanković, te ikona HNS-a Zorislav Srebrić.