Seniorska ženska ekipa Kitro Varaždina Foto: OK Kitro Varaždin

Zadnji susret sezone za odbojkašice Kitro Varaždina danas protiv Mladosti II

Spona, M.N. | 22.4.2017. u 11:48h | Objavljeno u Sport

Odbojkašice Kitro Varaždina ulaze u samo finale aktualne sezone Prve B lige Sjever. Od sredine veljače, kad su u gostima izgubile od vjerojatnog prvaka Karlovca, Varaždinke su nanizale sedam uzastopnih pobjeda izgubivši pritom svega šest setova. Trenutačno drugoplasirana ekipa lige dočekuje u velikom derbiju drugu ekipu proslavljene zagrebačke Mladosti, izravnoga konkurenta za drugo ili treće mjesto.

- Iza nas je sigurno najljepša sezona, u kojoj smo upisali 15 prvenstvenih pobjeda uz svega četiri poraza, stoga je i želimo završiti na najbolji mogući način, novom, osmom pobjedom u nizu. Mladost je najbolji mogući šlag na ovosezonsku odbojkašku tortu, i cure i ja pozivamo ljubitelje sporta da je zajedno „pojedemo“ danas poslijepodne – rekao je Ivica Đolonga trener seniorske ženske ekipe.

Pobjeda nad Mladosti zajamčila bi najmanje treće mjesto na kraju prvenstvene sezone, što je dakako najveći uspjeh varaždinske ženske odbojke dosad. Varaždinske odbojkašice su ove sezone igrale i osminu finala nacionalnog odbojkaškoga kupa, izbacivši prethodno i proslavljenu velikogoričku Azenu i Karlovca. Karlovac su ove sezone pobijedile čak dva puta, a do ove sezone nikad što govori u prilog da je ova sezona bila za pamćenje.

- Svi ovi rezultati dokaz su da se ova ekipa iduće sezone može upustiti u borbu za Prvu HOL, što sam najavio još prije dvije godine. Mi smo ovog proljeća doživjeli jedan jedini poraz, uz čak osam pobjeda, čvrsto vjerujemo da pozitivan niz možemo nastaviti i u zadnjoj utakmici sezone – Đolongine su riječi.

Posljednji susret sezone igra se danas u 17 sati u maloj dvorani Gradske sportske dvorane na Dravi.