Viničanka Brunela Hrženjak kao najmlađa plivačica mitinga osvojila prvo mjesto

vv | 10.2.2017. u 15:16h | Objavljeno u Sport

- Ovo je dokaz kako nikoga ne smijemo unaprijed otpisati ili zapostaviti, a društvo bi ovakve aktivnosti trebalo znati vrednovati i jače poticati. Iskrene čestitke Bruneli Hrženjak i voditeljima, ali i svima ostalima koji su nastupali na "Otvorenom prvenstvu u plivanju za osobe s invaliditetom Croatia Open 2017" - izjavio je načelnik općine Marijan Kostanjevac povodom Brunelina osvajanja prvog mjesta u plivanju na prvenstvu održanome u Splitu proteklog vikenda.

U dvodnevnom programu nastupilo je stotinjak plivača iz Slovenije, Srbije, Mađarske, Malezije, Bosne i Hercegovine te Hrvatske (PK Natator iz Zagreba, PK Cipal Split, PK Forca Rijeka, PK Delfin Osijek, PK Barok Varaždin, PK Vidra Varaždin).

Plivački miting međunarodnog karaktera odlično su iskoristili mladi plivači PK Vidra iz Varaždina - Jan Dubravec, Nikola Harmicar, Nikola Kosec, Teo Škvorc i Brunela Hrženjak te se u Varaždin vratili okićeni medaljama, stekli značajno iskustvo i dobili veliki poticaj da nastave s napornim treninzima za Regionalno prvenstvo Hrvatske u Zadru u ožujku.

- Sretni smo što je Brunela svoj prvi nastup otplivala bez potpore mame u bazenu i kao najmlađa plivačica mitinga sa Down sindromom isplivala kao prva juniorka u kategoriji C21 - kažu iz kluba.

Označeno u