Treća četvrtina se pokazala presudnom u pobjedi Foto: KK Vindija

Vindija u županijskom derbiju svladala drugu ekipu prvoligaša Grafičara

| 10.4.2018. u 18:11h | Objavljeno u Sport

Košarkaši Vindije su slavili u županijskom derbiju 21. kola 4. Lige protiv Grafičara II, druge ekipe prvoligaša iz Ludbrega, rezultatom 95:69. Varaždinci su dobili prvo poluvrijeme s minimalnom prednošću 44:43, a u trećoj četvrtini susreta su s djelomičnim rezultatom 29:9 prelomili utakmicu u svoju korist, dok je zadnja četvrtina mirno privedena kraju 22:17

- Imali smo loš ulazak u utakmicu pogotovo napadački iz razloga što je ekipa iz Ludbrega postavila zonsku obranu s kojom smo se mučili gotovo cijelo poluvrijeme. Grafičar puno bolje ulazi u susret, zabija lagane koševe, ima odličan postotak šuta, a sve to iz razloga jer smo igrali mekanu obranu, daleko od igrača, izgledali smo kao skup individualaca a ne kao ekipa - rekao je trener KK Vindije Dražen Cesar.

- Nakon poluvremena dogovor je bio da dižemo razinu agresivnosti preko cijelog terena, da svaki njihov pick & roll branimo agresivnim iskakanjem i nakon toga koristimo hendikep situaciju i radimo brzu tranziciju. Obrambeni rukopis smo pokazali i primili samo 9 koševa - objasnio je bolje izdanje svoje ekipe u drugom poluvremenu Cesar.

Najbolji strijelac u redovima domaćina je bio Mihael Bađun s 28 koševa, Andro Svaty i Marko Kapustić su svaki zabili po 18 koševa, dok je Petar Mak bio treći strijelac ekipe sa 14 koševa. Najbolji u redovima Grafičara II, a ujedno i najbolji strijelac susreta bio je Roko Turek s 31 košem.

- Naša okosnica Bađun i Kapustić standardno dobri, odličan povratak imao je nakon ozljede Svaty, a Mak je odigrao je jednu od naboljih utakmica i to u oba smjera.
Odlična reakcija igrača s klupe koji su zabili 24 koša, što je u svakoj utakmici bitan, a zna biti i presudan, detalj. I dalje smo defanzivno najbolja ekipa u ligi s manje od 66 koševa po utakmici - zaključio je Cesar.

Slijedeće kolo, košarkaši Vindije gostuju u Dubrovčanu.