Momčad KK Vindija s trenerom Draženom Cesarom, pobjednici turnira odigranog u dvorani u Graberju Foto: KK Vindija

Vindija osvojila međunarodni košarkaški turnir, Mihael Bađun MVP turnira

| 2.10.2017. u 08:20h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Da se košarka polako ali sigurno vraća na velika vrata u Varaždin, pokazao je i ovaj međunarodni turnir, na kojem su sudjelovale tri ekipe: slovenski Kranj, Lepoglava i Vindija.

Nakon otvaranja turnira Kranj je u uzbudljivoj utakmici pobijedio Lepoglavu s trinaest koševa razlike, nakon čega je momčad Vindije odigrala dva susreta. U prvom je pobijedila Kranj 60:54 (8-16, 20 11, 11 12, 21-15).

- Bila je vidljiva velika želja u prvih deset minuta, ali jednostavno smo sagorjeli u toj želji, bili smo u totalnom blok outu, tražili smo se, nismo imali organizaciju napada, a Kranj u prvih 3 minute je imao već 5-6 skoka u napadu i isto toliko dodatnih napada. Tako da već nakon manje od 3 minute sam pozvao time da se malo primirimo ali cijela četvrtina je bila takva, što je i razumljivo u ovoj fazi. U drugoj smo bili pravi pokazali naše pravo lice, digli agresivnost na cijeli teren, a kada je dobra obrana napad se samo nasloni na to, Nakon -8 drugu četvrtinu na krilima ekzekutora Bađuna koji je u tom periodu postigao 14 koševa uz zatvaranje reketa Kuparića dobivamo s 9 razlike i vraćamo se u igru.  Malo smo energetski pali ali smo uspjeli u trećoj zadržati egal i znali smo da u četvrtoj će iskusna ekipa koja je imala i utakmicu prije nas energetski pasti, pa smo rotacijama držali visoki ritam i uspjeli utakmicu privesti kraju. Raduje podatak da njihov najbolji igrač Hlebec koji je prvu utakmicu postigao 42 koša, odličnom obranom Cesarca i Šanteka te uz pomoć ostalih igrača sveli ga samo na 3 koša - komentirao je susret trener Vindije Dražen Cesar.

U drugom susretu Vindija je bila bolja od Lepoglave 75:65 (25:17, 22:23, 12:12, 16:13)

- Početak utakmice je bio kakav bi svaki trener poželio, čista suprotnost od prve utakmice, zabilo se 25 koševa , trčalo se, skakalo,  tranzicijski smo bili moćni a i napadački raznovrsni, 5 igrača se upisalo u strijelce u prvih 10 minuta , što je rezultiralo +8. U drugoj smo napadački ostali u istom ritmu, ali smo pali defanzivnom djelu. Treća četvrtina je bila identična kao i u prvoj utakmici. U zadnju smo ušli iscrpljeni, uspjeli smo odmoriti glavne igrače na način da nije igra ni rezultat pao, pa smo imali snage za još jedan agresivan odgovor, te smo u zadnje tri minute ušli s +11, i to je bio znak da i oni igrači koji nisu igrali upišu svoje minute. Fešta je mogla početi, Čestitke svim igračima, svaki je doprinio tom uspjehu - naglasio je Cesar.


- Moram priznati da sam pozitivno iznenađen jučerašnjom prezentacijom, igralo se dobro u oba smjera, pogotovo defanzivni dio koji nam je bio dobar i koji nam mora biti forte/primili u prosjeku 60 koševa po utakmici/, iskristalizirala se hijerarhija u momčadi uloge su podijeljene, zna se tko je radnik, tko je direktor. Turnir nam je pokazao da moramo još puno raditi, stvari na kojima moramo raditi - pridodao je Cesar.

Najbolji strijelac turnira s 51 postignutim košem bio je igrač Vindije Mihael Bađun, koji je ujedno proglašen najkorisnijim igračem turnira.