U subotnjoj utakmici su pobijedili Borovo 33:26 pred domaćom publikom Foto: Krešimir Đurić

Vidovec uoči četvrfinala Kupa osigurao prvu ligu

M.N./Varaždinske vijesti | 11.4.2016. u 12:41h | Objavljeno u Sport

Rukometaši Vidovca u subotu su ugostili Borovo, u sklopu 19. kola Druge HRL Sjever te pobijedili 33:26. Tri kola prije kraja Vidovec je i dalje vodeći na tablici, s 22 boda, bod manje ima drugoplasirana Garešnica, a na trećem i četvrtom mjestu su Čakovec i Ivančica, koji zaostaju šest bodova. Kako dva kluba idu u rang više, Vidovec je ovom pobjedom i matematički osigurao prvu ligu, jer ima bolji omjer i s Čakovcem i Ivančicom.

U susret s Borovom Vidovec je ušao kao izraziti favorit, a vrlo rano u utakmici domaći su to i potvrdili, predvođeni najiskusnijim trojcem Turković, Dobovičnik, Jeftić. Na poluvrijeme je Vidovec otišao s prednošću od pet pogodaka (17:12), a u nastavak ulazi serijom 7:2 te odlazi na 10 golova prednosti, a trener Vidovca Igor Senečić mogao je odmoriti početnu postavu te prigodu pružiti mlađim igračima.

U ovom susretu zaigrali su tako gotovo svi igrači Vidovca. Damir Turković je bio najbolji s osam golova, Mario Dobovičnik je dodao šest, Zoran Jeftić pet, a Borna Horenec četiri pogotka. U redovima gostiju Igor Franić postiže sedam golova.

Subotnja utakmica je poslužila za uigravanje i pripremu za sportski spektakl, utakmicu godine u Vidovcu, četvrtfinale rukometnog kupa protiv rukometaša PPD Zagreba koji će se odigrati u Vidovcu u srijedu u 19 sati.