Prva Škola boksa Foto: Omega boks Varaždin

VIDEO: Željko Mavrović i Mario Preskar u Varaždinu odradili prvu „Školu boksa“

VV/HBS | 17.10.2018. u 09:27h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

U ponedjeljak, 15. listopada u I. Osnovnoj školi u Varaždinu, učenici su imali priliku sudjelovati u prvoj prezentaciji „Škole boksaHrvatskog boksačkog saveza, čiji su izvršni voditelji proslavljeni bivši europski prvak u boksu Željko Mavrović i olimpijac Mario Preskar, a kasnije su i boksači Omega boksa Varaždin sparirali s njima u ringu u prostorima kluba kod GSD Graberje.

- Boks se može koristiti kao način upoznavanja sebe i prepoznavanja svojih kvaliteta i mana te kao sport kroz koji osnažujemo sebe i psihički i fizički. Boks je jedan od sportova koji pokreće cijelo tijelo ali i mozak i um na specifičan način, razvija sposobnost brzog odlučivanja, intuicije i odličan je izbor za svu djecu i mlade koji danas previše vremena provedu sjedeći - naglasio je voditelj projekta Mavrović u najavi ovog projekta.

Cilj je ponuditi djeci i mladima mogućnost upoznavanja sa sportskom disciplinom boksa u školskom okruženju putem teorijske i praktične prezentacije, te nastavak upoznavanja osnova na pokaznom treningu u lokalnom klubu koji je ovom prilikom bio BK Omega boks Varaždin i njegov predsjednik Miljenko Rožmarić. Na ovaj način se želi utjecati na povećanje interesa za bavljenje sportom kao i posljedično uključivanje u aktivno treniranje u klubovima u lokalnoj zajednici.

Ovaj projekt je pod svoje pokroviteljstvo preuzeo Središnji državni ured za sport na čelu sa Državnom tajnicom Janicom Kostelić, kao još jednu u nizu uspješnih suradnji.

44206395_1549368765164342_2816185548903809024_o.jpg

Video sadržaj