Na današnjoj, vrlo posjećenoj konferenciji za novinare, ispred kluba bili su direktor Toni Dalić, trener Branko Karačić, prvi strijelac lige Leon Benko i vratar Ivan Nevistić Foto: Dražen Novosel

VIDEO: Karačić: Ne želimo pred punim stadionom propustiti šansu koju su moji igrači zaslužili

| 17.5.2019. u 12:34h | Objavljeno u Sport

Još je oko tisuću ulaznica za istočnu tribinu stadiona Varteksa ostalo u pretprodaji za sutrašnji derbi susret  25. kola i derbi ovog prvenstva u Drugoj HNL u kojem će se od 19 sati sastati prvoplasirana momčad Varaždina i drugoplasirani Šibenik, a kao što je poznati sutrašnja bi utakmica mogla dati odgovor na pitanje koji će se klub izravno plasirati u Prvu HNL sljedeće sezone. Varaždin je prvi na tablici s dva boda više od Šibenika i eventualnom pobjedom momčad Branka Karačića osigurala bi najelitniji rang hrvatskog klupskog nogometa kolo prije kraja prvenstva.

Stadion će za sutrašnju utakmicu biti rasprodan.  Ovakvog interesa za jednu utakmicu nije bilo još od 2006. godine kada se na stadionu Varteksa igrao uzvratni susret finala hrvatskog Kupa između Varteksa i Rijeke. Vjerujemo da će sutra biti više gledatelja nego na toj utakmici– rekao je direktor NK Varaždina Toni Dalić, koji je zahvalio navijačima na podršci tijekom ove sezone, jer zahvaljujući njima varaždinski drugoligaš je najgledaniji klub u Drugoj HNL i peti po posjeti u Hrvatskoj.

U nadmetanjima protiv momčadi iz donjeg dijela tablice, Međimurja i Solina, imali smo i po dvije tisuće gledatelja, što potvrđuje da radimo dobar posao. Nemamo navijačku skupinu kao što su Ultrasi, ali na posljednjoj prvenstvenoj utakmici s Hrvatskim Dragovoljcem u zagrebačkom Sigetu s tribina je našu momčad bodrilo 200 navijača, koji su nedavno osnovali svoju udrugu – naglasio je Toni Dalić.

Trener momčadi Varaždina Branko Karačić u sutrašnjem nadmetanju neće moći računati na dva igrača obrane, Mateja Senića, koji je sakupio tri žuta kartona i u prošlom kolu "pocrvenjelog" Marka Stolnika. koji nema pravo nastupa na jednom susretu.

– Znamo koji je značaj i kakav je ulog u ovoj utakmici. Od prvog dana proljetnog dijela prvenstva bili smo pod određenim pritiskom, kojeg smo pozitivno anulirali, došli smo u situaciju u kojoj se nalazimo i ne želimo propustiti šansu koju su moji igrači zaslužili, pred prepunim stadionom uz veliku podršku naših navijača, ogromnu želju i zbog zasluga za sve što su napravili  u proljetnom dijelu prvenstva. Da, imamo određenih problema što se igračkog kadra, ali ne samo zbog izostanka Stolnika i Senića, već i zbog činjenice da bi svi htjeli igrati ovaj susret, što je po meni ljudski, sportski i pozitivno - naglasio je trener Karačić i nastavio:

- Volio bih da utakmica protekne u fer i korektnoj borbi te da pobijedi nogomet. Varaždin je zaslužio da se predstavi u lijepom izdanju, kao što se godinama predstavljao u hrvatskom nogometu,  da svi uživamo u ovoj utakmici, naravno sa željom, htijenjem i vjerom da ćemo mi biti ti koji ćemo se veseliti na kraju utakmice. Apsolutno respektiramo Šibenik, njihove rezultate i igre, ali od prvog smo dana vjerovali da ćemo doći do trenutačne situacije. Sretni smo što na našem terenu odlučujemo tko će ući u Prvu hrvatsku nogometnu ligu, a čvrstog sam uvjerenja da će to biti NK Varaždin - zaključio je Karačić.

Na današnjem druženju s novinarima u klubu bio je i prvi strijelac lige s 19 postignutih golova, napadač Varaždina Leon Benko, a što je rekao u najavi sutrašnjeg derbija pogledajte u video prilogu. Tijek utakmice Varaždin - Šibenik moći ćete pratiti i na našem portalu.

Video sadržaj