Pobjednici turnira u pojedinačnoj konkurenciji

Vedran Dužević obilježio Pan pikado turnir 2018.

| 7.1.2018. u 13:33h | Objavljeno u Sport

Odmor između ligaškog natjecanja pikadisti su iskoristili za prezentaciju svojih vještina na tradicionalnom „Pan pikado turnir 2018.“ u organizaciji Pikado kluba Barfly OVB. Turnir je privukao brojne natjecatelje iz Varaždina i okolice, a velike zasluge tome idu domaćinu koji je pikadistima osigurao odlične uvjete za igru na četiri pikado aparata.

Turnir je obilježio Vedran Dužević, član Pikado kluba Kemex iz Varaždina koji je osvojio prvo mjesto u obje discipline, pojedinačno i u „dyp parovima“, u kojima se suigrač odabire ždrijebom između prijavljenih natjecatelja.

Finalni meč u pojedinačnoj konkurenciji između Vedrana Duževića i klupskog kolege Deana Pokosa praćen je uz mnoge ovacije navijača, a Vedran je svoj pobjedonosni susret zaključio impresivnim završetkom partije na 171 čime je samo potvrdio da je trenutno jedan od najboljih igrača na području Varaždinske županije. Treće mjesto osvojio je Ljubomir Koren.

U igri parova također nije nedostajalo uzbuđenja, a viđeno je pregršt preokreta i atraktivnih poteza od kojih se posebno ističe borba za treće mjesto između Denisa Pintarića i Dražena Devčića protiv Andrije Županića i Dominik Božića.

Nakon što im je Andrija Županić čak dva puta zaredom bacio 171, Denis Pintarić uzvraća sa 100, a pobjedu u susretu donosi Dražen Devčić atraktivnim izlazom na 104. Finale parova odigrali su Vedran Dužević i Ljubomir Koren protiv Miloša Kefelje i Damira Vukovića, a pobjedu u tom susretu ostvario je par Dužević-Koren.

Za najveći izlaz i jedan od najatraktivnijih poteza na turniru pobrinuo se Benjamin Hudoletnjak, koji je partiju završio na 180 u stilu svog omiljenog igrača Michael Van Gerwena u čijem je dresu nastupao.

 

 

 pobjednici_pojedinačno___r.jpg

 

pobjednici_parova.jpg