Varteks ove sezone ima velike ambicije

Većina klubova razmišlja o ostanku u Međužupanijskoj ligi

| 20.8.2016. u 03:55h | Objavljeno u Sport

Utakmicama 1. kola danas, u subotu 20. kolovoza počinje nova, treća sezona u Međužupanijskoj nogometnoj ligi Čakovec – Varaždin. Ligu su napustila tri kluba iz Međimurske županije, Naprijed, Centrometal i Graničar, a novi su članovi postali čakovečka Sloga, koja je lani bila prvak Prve ŽNL Međimurskoga nogometnog saveza, Nedeljanec kao prvak Prve ŽNL Županijskoga nogometnog saveza Varaždin i ludbreška Podravina, koja se prijavila u Međužupanijsku ligu iz Treće HNL Istok.

Jalžabet u novu sezonu ulazi bez Tomislava Medveda, Davida Pofuka, Dominika Sačića, Danijela Dubravca, Nenada Hanca i Vedrana Viteza. U klub su došli Matija Janović, Mislav Sakač (oba Novi Marof), Marinko Levatić i Dino Pomper.- Vjerujemo da ćemo se i ove godine boriti za naslov. Glavni cilj nam je obrana naslova županijskog kupa. Veselimo se novoj sezoni i neka bude uspješna kao i prošla - rekao je predsjednik Jalžabeta Matija Pavliček.

Momčad Nedeljanca nije nitko napustio, a stigli su Matija Težak (Varaždin), Dominik Matučec (Mladost iz Varaždina), Dino Novak (Elektra Zagreb), Denis Tučić i Marko Kovačić (Austrija).

Velika je stvar i dobitak za klub što smo uspjeli zadržati ekipu koja je pošle godine bila prva. Mislim da smo s prinovama dobili puno jer su prošli Varteksovu školu nogometa i očekujem da će nam biti pojačanje. Što se tiče nove sezone, moramo biti svjesni da smo ušli u ligu koja je puno ozbiljnija nego Prva županijska liga. Ambicije su prve sezone ostati u ligi i time bih bio prezadovoljan, jer imamo mladu ekipu – naglasio je trener Nedeljanca Damir Maretić.

Iz Novog Marofa otišlo je čak sedam igrača, među kojima Martan, Harmicar, Meštrić, Broz, a za sada nije došao nitko iako ima najava da bi se u momčad vratio Dominik Zeko.
Čeka nas borba za ostanak jer imamo pet igrača koji imaju 17 godina, no ne predajemo se. Mislim da nismo puno slabiji u odnosu na prošlu sezonu, jer imamo sjajne mlade igrače, s kojima sam se prošle godine borio za ostanak u ligi – naglasio je trener Novomarofčana Milan Miketek.

Momčad Plitvice iz Gojanca nije napustio ni jedan igrač iz prošle sezone, a došli su vratar Antonio Kišićek (Dubravka), Luka tomašić (Ormož), Ilija Črnila (Austrija) i Emanuel Meljnjak (Varaždin).
Pripreme smo započeli 12. srpnja, odaziv na treninge je oko 70 posto, što je razumljivo, jer igrači rade u smjenama. U pripremnim susretima bio je vidljiv nedostatak gol-igrača, a nadam se, s obzirom na to da smo dvije sezone u MŽNL-u, gdje su pojedini igrači pokazali vidjljiv napredak, da ćemo naredne sezone biti konkretniji. Ne želimo do posljednjeg kola strepiti hoćemo li ostati u ligi. Mislim da nam je realna pozicija u sredini tablice – kazao je trener Gojančana Miroslav Pomper.

Podravinu su napustili Conjar, braća Prahić, Kuhta, Labaš i Sudec, a Malec je najavio da će uzeti stanku od pola sezone, no vodstvo kluba ga pokušava zadržati u svlačionici. Prvoj su momčadi priključena dva juniora, Luka Hrešć i Karlo Namjesnik, a stigli su Dino Sušec (Borac iz Imbriovca), Igor Topalović i Josip Salajec (Bratstvo iz Kunovca), Igor Milošević (Tehničar 1974. iz Cvetkovca), Marin Matijašec (Plitvica iz Selnika), Nikola Međimorec (Podravac Sesvete), Luka Banfić (Obreš Sv. Ilija) i Hrvoje Vuković (Radnički Hrženica).

Malo je nezgodno biti trener Podravine jer se od momčadi uvijek očekuje da bude u vrhu, bez obzira na rang natjecanja, a nadam se da možemo biti među prvih pet sastava. Išli smo svjesno rang niže, htjeli smo promijeniti, pomladiti kadar, dovesti domaće igrače, međutim, dosta ih je odbilo doći u Podravinu, tako da imamo probleme jer još nismo u istom sastavu odigrali ni jednu utakmicu. Trebat će dosta rada, uigravanja, svjesni smo da se očekuje rezultat, a liga nije slaba – naglasio je trener Velimir Špikić.

Momčad Varteksa pojačali su Tomislav Medved (Jalžabet), Tomislav Turković, Tomislav Harmicar i Dominik Broz (Novi Marof), povratnik Jakov Puclin, Goran Spasić (NK Varaždin) ,Marko Bogović (Centrometal) i Alen Labaš (Podravina), a otišli su Neven Puclin i Matija Vrbnjak.
Mislim da smo jači nego prošle sezone, doveli smo Medveda, igrača kojeg nismo imali naprijed, te možemo očekivati borbu za vrh, plasman među prva tri-četiri kluba - rekao je trener Krunoslav Beli.

U Zadrugaru iz Hrastovskog bilo je više odlazaka nego dolazaka igrača. Klub su napustili Dražen Vukina, Dario Prlog, Antonio Zubčić, Matija Valjak, Jasmin Modrić i Igor Kvesić, koji je otišao na studij u Rijeku te bi se tek zimi mogao priključiti, a došli su povratnici u momčad Nikola Markulinčić i Ivan Štefanek, Karlo Bešanić (Podravina) i Mario Novak (Drava iz svetog Đurđa).

Čeka nas borba za ostanak u ligi, to je, na žalost, realnost prema klupskom proračunu. Nadam se da ćemo se dobro pripremiti, da će igrači dobro zagristi i da se nećemo lagano predati ni jednom suparniku – rekao je trener Zadrugara Danijel Kolak.

Redove Zelengaja napustili su vratar Martin Hrženjak i Ernest Horvat, a došli su Siniša Vuković, Matija Hudoletnjak i junior Goran Cikač (Udarnik).
Nismo slabiji nego prošle sezone, zadržali smo lanjsku kvalitetu, a ove nas sezone očekuje teška borba, a vjerujemo da možemo bolje početi sezonu nego lani, jer kada sam došao u klub nakon 7. kola, imali smo tri boda, no i sada nas očekuje ludi raspored. Nakon mjesec dana će se vidjeti kakva je situacija, no vjerujem u bolje dane Zelengaja. Sredina tablice, plasman oko 10. mjesta bio bi uspjeh za nas. Međimurske momčadi bolje su od naših – rekao je trener Zelengaja Đuro Kolonić.

 

1. kolo 20./21.8. u 17 sati
Mladost Komet - Sloboda (S), Međimurec - Zelengaj, Rudar - Nedeljanec, Sloga (Č) - Varteks (10.00), Nedelišće - Pušćine, Plitvica (G) - Zadrugar, Podravina - Jalžabet 23.8. u 17.30 sati,       
Polet (SMnM) - Novi Marof