Dabrovi su uvijek favoriti na domaćem terenu, pa tako i večeras protiv Gorice, naglašava trener Vujović Foto: Krešimir Đurić

Večerašnjom utakmicom 1/8 finala Kupa protiv Gorice, Dabrovi počinju drugi dio sezone

| 4.2.2017. u 08:58h | Objavljeno u Sport

Momčad GRK Varaždina 1930 večeras u 19 sati u dvorani na Dravi očekuje susret osmine finala hrvatskog Kupa protiv momčadi Gorice, čime za Dabrove počinje drugi dio sezone. Svlačionica varaždinske momčadi ostala je bez tri igrača iz jesenskog dijela sezone, s obzirom da su klub napustili Huđ (Ivančica), Laljek (Gorica) i Obranović (Karlovac), a ovog se tjedna momčadi priključio Filip Jerenec, lijevi vanjski, najbolji igrač slovenskog prvoligaša Drave iz Ptuja.


- Trebat će nam određeno vrijeme da se uigramo po linijama, međutim nemamo puno utakmica u prvenstvu do doigravanja, pa da bi mogli loviti formu. Bez obzira što smo ostali bez trojice igrača naše ambicije nisu nimalo splasnule, primarni zadatak je da izborimo jedno od prva četiri mjesta i plasiramo se u Ligu za prvaka,iako će to biti iznimno teško i da se pokušamo plasirati u final- four Kupa. Imamo jako dobru i lijepu atmosferu unutar ekipe, imamo koheziju koja nas možda baš nije krasila u jesenskom dijelu sezone, te vrlo mlade i ambiciozne igrače, željne dokazivanja. Postoji mogućnost da se pregori u prevelikoj želji za dokazivanje, ali mislim i vjerujem da imamo kvalitetu snagu i mogućnosti da ostvarimo zacrtane ciljeve. Naravno, bit će iznimno teško, ali ako ne postaviš visoke ciljeve nikada ih neće ni ostvariti - naglasio je trener GRK Varaždina 1930 Vladimir Vujović.

Gorica, večerašnji suparnik u Kupu na putu do Final foura sastav je iz Premijer lige, šestoplasirani nakon 10. kola, s bodom manje od Dabrova.

- Domaćini smo i ništa osim naše pobjede ne dolazi u obzir. Gorici se vratio Laljek, otišao im je Ferenčina, kod njih smo u jesnskom dijelu sezone odigrali neriješeno, a odnijeli su bodove na terenima kao što je Poreč, Umag, Dubrava, dakle iznimno su nezgodna ekipa, ali u srazu na domaćem terenu smo favoriti i ništa osim pobjede ne dolazi u obzir. Svojim igračima sam rekao da možemo gubiti utakmice, ali i da ćemo iz tih susreta izaći krvavih koljena i dati sve od sebe. Možda smo, po nečjem mišljenju, malo hendikepirani kvalitetom, ali će nam borbenost i htijenje biti na visokom nivou - zaključio je trener Vujović.