Slavni Argentinac Diego Maradona bio je zadužen za izvlačenje reprezentacija iz drugog bubnja, gdje je bila smještena hrvatska vrsta

Vatreni na SP-u u skupini D, s Argentinom, Islandom i Nigerijom, s kojom igramo prvu utakmicu

| 1.12.2017. u 16:58h | Objavljeno u Sport

Na izvlačenju skupina i parova za Svjetsko nogometno prvenstvo koje će se u lipnju i srpnju 2018. igrati u Rusiji, Hrvatska će biti u skupini D, zajedno s Argentinom, Islandom i Nigerijom, a s tom će reprezentacijom Vatreni i odigrati prvu utakmicu na svjetskoj smotri.

Hrvatska će SP otvoriti 16. lipnja u Kaliningradu, pet dana kasnije u Novgorodu igrat će protiv Argentine, a natjecanje u D skupini završit će u Rostovu protiv Islanda.

SP je na rasporedu od 14. lipnja do 15. srpnja 2018., igrat će se u 11 gradova i na 12 stadiona. Gradovi domaćini su Moskva s dva stadiona, te St. Peterburg, Kalinjingrad, Kazanj, Nižnji Novgorod, Rostov, Soči, Jekaterinburg, Samara, Saransk i Volgograd. SP će otvoriti susret Rusije i Saudijske Arabije 14. lipnja na stadionu Lužniki u Moskvi.

U programu izvlačenja skupina su sudjelovale su nogometne zvijezde Gordon Banks, Diego Maradona, Nikita Simonjan, Diego Forlan, Fabio Cannavaro, Laurent Blanc, Cafu i Carles Puyol. Hrvatsku je u skupinu D sa svojom Argentinom smjestio Diego Maradona, koji je izvlačio reprezentacije iz drugog bubnja.

U hrvatskom izaslanstvu na izvlačenju parovabio je i izbornik Zlatko Dalić.

 

 

 

Skupina A: Rusija, Urugvaj, Egipat, Saudijska Arabija

Skupina B: Portugal, Španjolska, Iran, Maroko

Skupina C: Francuska, Peru, Danska, Australija

Skupina D: Argentina, HRVATSKA, Island, Nigerija

Skupina E: Brazil, Švicarska, Kostarika, Srbija

Skupina F: Njemačka, Meksiko, Švedska, Koreja

Skupina G: Belgija, Engleska, Tunis, Panama

Skupina H: Poljska, Kolumbija, Senegal, Japan