Varteks je danas gostovao u Čepinu, a sada slijede dva domaća susreta

Varteks s novim trenerom Orehovcem pretrpio poraz u Čepinu

| 8.4.2018. u 20:09h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Nogometaši Varteksa vraćaju se s gostovanja u Čepinu bez bodova. Istoimeni domaćin bio je bolji s ukupnih 3:0 od Bumbara u današnjoj utakmici 20. kola 3. HNL Istok.

U svojoj premijernoj utakmici, novi trener Varteksa, Želimir Orehovec, ubilježio je tako prvi poraz otkako je preuzeo klupu Varteksa, a Bumbari su odlično parirali domaćinima, no za razliku od Čepina, nisu uspjeli realizirati svoje prilike.

Prvo poluvrijeme utakmice obilježile su prilike na obje strane, a prvu je u pogodak uspio pretvoriti Domagoj Ivić u 27. minuti, nakon što su domaćini iskoristili pogrešku igrača Varteksa na svojoj polovici. Bumbari su nakon primljenog pogotka odlučili nadoknaditi rezultatski minus, pa je tako do kraja prvog poluvremena najbliže tome bio Taku, čiji je udarac odlično zaustavio domaći vratar, da bi nešto kasnije Šoštarić pogodio vratnicu.

Do kraja prvog dijela istaknuo se s nekoliko kvalitetnih obrana i Posavec, koji je tako spriječio veće vodstvo Čepina.

U drugom dijelu utakmice Varteks je krenuo po izjednačenje, odlično su parirali domaćinima i stvarali prilike, no sreća je ponovo bila na strani domaćih igrača, koji zahvaljujući pogocima Damjanovića u 57. i Ždinjaka u 73. minuti postavljaju konačan rezultat 3:0.

Varteks može žaliti za svojim propuštenim šansama, no ne predugo jer im u goste u odgođenoj utakmici 19. kola već u srijedu dolazi vodeća momčad lige, Osijek II. No, neće to biti jedina prvenstvena utakmica Varteksa, jer u nedjelju ponovo igraju kod kuće, a protivnik će im biti izravni konkurent na tablici, Croatia Đakovo. Obje utakmice igraju se s početkom u 16:30 sati na SRC Sloboda.