Helena Dretar Karić (lijevo) i Anđela Mužinić srebrni su par iz Rija

Varaždinskoj stolnotenisačici Heleni Dretar Karić državna nagrada Franjo Bučar

| 17.1.2017. u 10:07h | Objavljeno u Sport

U Središnjem državnom uredu za šport jučer su, na prigodnoj svečanosti, podijeljene su državne nagrade za sport „Franjo Bučar“ za 2016. godinu. Nagrada „Franjo Bučar“ najviše je priznanje koje naša država dodjeljuje za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značenja za razvoj sporta.

Dodijeljene su tri nagrade za životno djelo i dvanaest godišnjih nagrada, a laureatima su ih uručili v.d. zamjenik državne tajnice dr. sc. Krešimir Šamija i prof. dr. sc. Damir Knjaz, predsjednik Odbora za dodjelu Državne nagrade za sport.

Među dobitnicima nagrade bila je i hrvatska ženska stolnoteniska ekipa srebrna s posljednjih Olimpijskih igara u Rio de Janeiru, varaždinsko - splitska kombinacija Helena Dretar Karić i Anđela Mužinić.

Čestitajući nagrađenima dr. sc. Krešimir Šamija naglasio je kako se nagrada dodjeljuje na spomen Franje Bučara koji je svojim životnim djelom dao osnovne odrednice razvoja i sustava hrvatskoga sporta te dodao kako ne treba posebno naglašavati koja je uloga sporta u Republici Hrvatskoj. 

Odlukom Odbora Državnu nagradu „Franjo Bučar“ za životno djelo primili su dr. Ivo Vidović (posmrtno), Jelica Pavličić Štefančić i Luciano Sušanj

Godišnjom nagradom za 2016. nagrađeni su: Zoran Veselinović, Maro Joković, Andro Bušlje, Bono Bošnjak, Marija Anzulović, Veselin Đuho, Sanja Jovanović, Goran Čolak, Velimir Šandor, Mirela Šikoronja Ivančin, Danial Temim i hrvatska ženska stolnoteniska ekipa u sastavu Helena Dretar Karić i Anđela Mužinić.