Ronald Ređep Foto: stk starr

Varaždinski Starr viceprvak Europske Superlige

| 1.5.2017. u 11:19h | Objavljeno u Sport

U sportskoj dvorani LifeClass terme Sveti Martin odigran je uzvratni susret finala Europske Superlige između STK Starr, koji je u ovom natjecanju nastupao pod imenom LifeClass RC Starr Varaždin i slovačkog SK Vydrany. Gosti su pobijedili 5:4, a s obzirom da su u slovačkoj pobijedili 6:4 izborili su naslov prvaka Europske Superlige dok je varaždinski klub tako postao viceprvak Europske Superlige.

Za domaćine su nastupili: Zeng Jia, Ronald Ređep, Tomislav Zubčić, Nikola Horvat, Frane Runjić i Samuel Mabey. Za slovačku momčad nastupili su: Oleksandr Didukh, Zoltan Lelkes, Samuel Novota i Peter Musko.

Najprije su igrani parovi i Zubčić/Zeng bili su bolji od slovačkog para Didukh/Musko 3:2. Prvi pojedinačni meč pripao je gostima Zubčić – Didukh 2:3, zatim Zeng dobiva Lelkesa 3:0, Ređep i Novota igraju 1:3, Zeng pobjeđuje Didukha 3:1, zatim Zubčić – Novota 1:3, Ređep – Lelkes 3:1, Zeng – Novota 2:3 i Ređep – Didukh 0:3.

Mečevi su ponovo bili vrlo izjednačeni i odlučivali su jedan ili dva poena po setu. Varaždinskom sastavu, koji tek drugu sezonu igra ove renomiranu europsku ligu osvajanje drugog mjesta može biti veliki uspjeh.

Osim toga STK Starr je izborio finale hrvatske Superlige. Drugi finalist je sastav STK Libertas Marinkolor Dubrovnik. Početak finalne serije je 10. svibnja u Varaždinu, a drugi susret se igra 13. svibnja u Dubrovniku gdje će se igrati i eventualna majstorica 16. svibnja.

STK Starr igra i na Final four završnici stolnoteniskog Kupa, gdje se u polufinalu ponovo sastaje s STK Libertas Marinkolor Dubrovnik.