Pikado team Inporium na 24. ekipnom PH u Matuljima

Varaždinski Inporium deveti na 24. ekipnom PH u Matuljima

| 24.5.2017. u 21:01h | Objavljeno u Sport

Ekipa Janje Next Team iz Zagreba u konkurenciji seniorki, te splitski Dioklecijan kod seniora osvojili su titule prvaka na 24. ekipnom prvenstvu Hrvatske u pikadu koje je održano u Matuljima. U Drugoj ligi kod seniora slavila je ekipa Light iz Solina, dok je kod trećeligaša najbolji bio Boom bar iz Splita.

Ukupno 92 ekipe nastupile se na dvodnevnom natjecanju koje je u Matulje privuklo više od 650 pikadista iz svih krajeva Hrvatske. Sve najbolje što ima hrvatski pikado moglo se vidjeti u Sportskoj dvorani OŠ "Dr. Andrija Mohorovičić", uključujući sve igrače muške i ženske reprezentacije, koje su obje aktualni prvaci Europe. Za njih je ovo bio odličan test za predstojeće EP, od 10. do 16. lipnja u talijanskom Caorleu.

U Matuljima je nastavljena dominacija ekipa iz Splitsko-dalmatinske županije, koje osvojile osam od ukupno 12 pehara koliko je podijeljeno, uključujući tri naslova prvaka.  Od ekipa iz Varaždinske županije ivanečki Inferno nastupao je u skupinama seniora 1. lige u kategoriji 501 double out, međutim nisu se uspjeli plasirati u nastavak natjecanja. U natjecanju po skupinama poraženi od dubrovačke ekipe Ragusa 12-5, te od zagrebačke ekipe Agram dart team rezultatom 13-5. Za ekipu Inferna nastupali su Andrija Županić, Karlo Biškup, Marko Perhaj, Ivan Kušen i Antonio Kihas

Ekipa Inporiuma iz Varaždina u kategoriji seniora 2. lige u igri 501 master out ostvarila je zapaženi rezultat, ali im je nedostajalo malo sportske sreće. U natjecanju po skupinama pobijedili su favoriziranu ekipu, šibenski Snajper, rezultatom 10-7, a dobru igru pružili su i protiv ekipe Klik iz Zagreba, koji su ovogodišnji finalisti kupa Grada Zagreba, te ih pobijedili rezultatom 10-7. Plasiravši se u knockout fazu turnira nesretno su izgubili od iskusnog riječkog Giardina rezultatom 9-8, ali su repasažu natjecanja pobijedili ekipu Team 666 iz Crikvenice, te u borbi za polufinale izgubili od solinske ekipe Arena i turnir završili na 9.mjestu.

Impresionirala je igra mladog Danijela Benčića, koji je imao učinak od čak 80 posto pobjeda, te se sigurno ubraja u najperpektivnije igrače pikada sa varaždinskog područja. Ekipu Inporiuma činili su Vedran Dužević, Danijel Benčić, Silvio Novak, Denis Pintarić, Tomislav Kaniški, Miljenko Videc i Miloš Kefelja.