Varaždinski disc golferi borili se s najboljima na svijetu na SP u Velikoj Britaniji

V.V. | 8.9.2017. u 10:45h | Objavljeno u Sport

Od 23. do 26. kolovoza u Colchesteru u Velikoj Britaniji održano je 2. Svjetsko ekipno disc golf prvenstvo, na kojem je prvi put nastupila i hrvatska reprezentacija. Hrvatske boje branio je tim sastavljen od osam igrača i igračica.

Iz Disc golf kluba Varaždin nastupili su Dinko Šimenc, Aki Vucković, Danica Pajtak, Aleksandar Sudžuković, Marko Kralj i Nino Đurak, a iz Disc golf kluba Zagreb Tomislav Gorički i Ira Molnar Gorički.

- Nastup na SP za nas je bio vrlo značajan, u prvom redu zbog prikupljanja iskustva i razmjene kontakata s utjecajnim ljudima iz sporta diljem svijeta. Osim toga, naši su se igrači imali priliku boriti s najboljim svjetskim disc golferima i pokazali su da im mogu parirati na što sam izrazito ponosan - rekao je predsjednik Hrvatskog flying disc saveza i kapetan hrvatske reprezentacije Tomislav Gorički.

teamworlds 05

- Iako je Hrvatska zauzela 10. mjesto u ukupnom poretku od deset država koje su sudjelovale na natjecanju, moram reći da je borba u svakom meču gotovo do posljednjeg trenutka bila neizvjesna, a naši su igrači uzimali bodove i od mnogo bolje pozicioniranih igrača na svjetskoj rang listi. Ipak, manjak iskustva naših igrača presudio je da većinu bodova ipak uzmu suparnici- kazao je Gorički koji smatra kako će iskustvo nastupa na Svjetskom prvenstvu podići kvalitetu igre hrvatskih igrača na potpuno novi nivo. S njim se slaže i Dinko Šimenc iz Disc golf kluba Varaždin koji je istaknuo kako je sudjelovanje Hrvatske na ovom natjecanju bilo iznimno važno.

- Iako smo znali da dolazimo u borbu s mnogo snažnijim reprezentacijama, okupili smo ekipu, dok neke puno jače disc golf države, poput Njemačke, Švedske, Norveške ili Danske, nisu poslale svoje reprezentacije baš zato jer nisu mogle okupiti momčad koja će se boriti za titule - istaknuo je Šimenc. Hrvatskoj reprezentaciji je na nastupu zato posebno posebno zahvalio i Charlie Mead, tehnički direktor natjecanja i visoki predstavnik Svjetskog flying disc saveza.

teamworlds 10
- Svi timovi pokazali su visoku razinu igre i sportskog duha i natjecanje je bilo izrazito kompetitivno - kazao je Mead koji se nada da će na 3. izdanju Svjetskog prvenstva 2019. godine nastupiti još više zemalja. Inače, u Colchesteru su se natjecali predstavnici SAD-a, Velike Britanije, Kanade, Novog Zelanda, Finske, Estonije, Češke, Kanade, Slovačke i Hrvatske. Pobjedu je u dramatičnom finalu odnijela Kanada, drugo mjesto pripalo je Finskoj, a brončani su bili Novozelanđani. Spomenimo i kako je hrvatskoj reprezentaciji podršku došla pružiti i delegacija Veleposlanstva Republike Hrvatske u Ujedinjenoj Kraljevini Velike Britanije i Sj. Irske.

Varaždinska tvrtka kandidirat će se za domaćinstvo Svjetskog prvenstva 2019. godine

Odlazak u Colchester na Svjetsko prvenstvo za naše je disc golfere bio prilika za upoznavanje s formatom natjecanja, jer želja im je kandidirati Hrvatsku za domaćinstvo idućeg prvenstva 2019. godine. Otkrio nam je to direktor varaždinske tvrtke Lagoda Dinko Šimenc.

- Nakon što smo dobili organizaciju Europskog disc golf prvenstva 2018. godine koje će se u kolovozu održati u Toplicama Sveti Martin, ovo je idući velik zalogaj. Lokaciju koju ćemo kandidirati još nemamo, ali razmatramo Varaždin ili Krapinsko-zagorsku županiju - kazao je Šimenc te dodao kako su brojni međunarodni igrači najavili svoj dolazak u Hrvatsku.

- Svi igrači protiv kojih smo igrali pokazali su interes za disc golfom u Hrvatskoj te želju da ju i posjete pa bi u narednim godinama na našim turnirima moglo biti još i više sudionika iz cijelog svijeta - kazao je Šimenc.

teamworlds 09

Označeno u