BK Medonja ove je godine ponovio lanjski rezultat Foto: bk medonja

Varaždinski Bowling klub Medonja treći u Hrvatskoj

| 15.5.2017. u 10:47h | Objavljeno u Sport

Varaždinski Bowling klub Medonja završio je ovogodišnje ligaško natjecanje osvojivši treće mjesto Hrvatske bowling lige. Na završnom turniru, odigranom jučer na kuglani Trgovačkog centra Lumini, na kojem se okupilo najboljih šest ekipa,  ekipa BK Medonja je kao drugoplasirana ekipa crvene skupine u prvom četvrtfinalnom susretu pobijedila favoriziranu ekipu TNT-a rezultatom 2198:2129.

U drugom, polufinalnom susretu, varaždinski bowlingaši pružili su snažan otpor ekipi Nomada. Ipak, izgubili su susret  2255:2103 radi lošije druge serije. Ekipa Nomada i u finalu je pokazala da je trenutno najbolja momčad u zemlji pobijedivši Zagreb 2354:2239.

Osvajanjem trećeg mjesta BK Medonja je ponovio prošlogodišnji uspjeh, zadržavši visoko mjesto među najboljim bowling ekipama Hrvatske. Uspjeh su ostvarili u sastavu L. Klobučarić, P. Žganec, V. Petković, Ž. Horvatić, D. Dretar, I. Kreš.

Ovogodišnja bowling sezona završava u nedjelju, kada će se u pojedinačnom kupu nakon nekoliko krugova kvalifikacija na kuglani u Luminiju natjecati osam najboljih bowlingaša Hrvatske. U tom elitom društvu mjesto su izborili i dva člana BK Medonja Dražen Dretar i Ivan Kreš.