Ekipa Đeksons Five nastupila je u sastavu:Neven Plantak, Davor Anđelković, Marko Moravec, Dario Strmečki, Tomislav Kušter

Varaždinska ekipa Đekson's Five viceprvak Europe u pikadu

| 11.6.2018. u 12:30h | Objavljeno u Sport

Veliki dan za varaždinski pikado. Na Europskom prvenstvu u pikadu koje se održava u Italiji nedaleko Venecije od 9. do 15. lipnja, varaždinska ekipa Đekson's Five osvojila je fantastično drugo mjesto i titulu viceprvaka Europe.

U zavidnoj konkurenciji među stotinjak najboljih europskih ekipa u B kategoriji iz svih pikado saveza širom Europe Đeksoni su prikazali vrhunsku igru, a uspjeh je tim veći jer su rezultat ostvarili bez dvojice standardnih igrača, koji zbog privatnih obaveza nisu mogli nastupati na ovom prvenstvu.

Prije početka turnira mnogi novinari i europski poznavatelj pikada šanse za osvajanje odličja davali su ekipama iz Italije, Njemačke, Češke međutim ovaj podvig Đeksona ostat će upamćen po tome jer nitko nije računao na ekipu iz Hrvatske, ali već nakon početnog razigravanja po skupinama počele su priče da takva vrhunska igra dugo nije viđena na ovako jakom turniru.

Plasiravši se u knock out fazu turnira Đeksoni su pojačali ritam i redom ostvarivali pobjede sve do finala, gdje su ih čekali uvijek neugodni Mađari koji su ih uspjeli pobijediti minimalnim rezultatom, ali time nisu umanjili ovaj veliki uspjeh Đeksona koji iza sebe imaju sezonu za pamćenje. Ekipa Đeksons Five je na EP-u nastupila je u sastavu:Neven Plantak, Davor Anđelković, Marko Moravec, Dario Strmečki, Tomislav Kušter.

Đeksoni su ove godine osvojili varaždinsku B ligu i županijski kup, na državnom prvenstvu osvojili su drugo mjesto, a vrhunac sezone im je ova titula europskih viceprvaka. Prilika za još jedan trofej pruža se već u rujnu, kada se održavana završnica kupa Hrvatske, a Đeksoni uz ovakvu igru spadaju među favorite natjecanja.