Varaždinka Leona Gulija prvakinja Hrvatske u karateu za mlađe kadetkinje Foto: KK Klenovnik

Varaždinka Leona Gulija prvakinja Hrvatske u karateu za mlađe kadetkinje

| 19.4.2019. u 13:38h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Članica Karate kluba Klenovnik, Leona Gulija iz Varaždina, prvakinja je Hrvatske u konkurenciji mlađih kadetkinja iznad 55 kg. Na Prvenstvu Hrvatske održanom u Ivankovu kraj Vinkovaca Gulija je pokazala da je najbolja karatistica u svojoj kategoriji što je i dokazala s pet pobjede te uzela zlatnu medalju i titulu prvakinje Hrvatske.

U prvom kolu Gulija je bila bolja od Lucije Utavac iz Š.K.K. Metković. U drugom kolu pobijedila je Kiaru Šarić iz Šibenika te u trećem Saru Tomić iz zagrebačkog Bushida. U polufinalu je bila bolja od Darje Zorić iz Karate kluba Kastav. Da je u odličnoj formi Gulija je pokazala u finalu ostvarivši svoju najuvjerljiviju pobjedu na Prvenstvu. Savladala je Magdalenu Vajdu iz zagrebačke Hercegovine s uvjerljivih 6:2. Iza sjajnog Leoninog rezultata mjeseci su priprema i rada u čemu su pomogli i treneri čakovečkog Karate kluba Globus gdje je Leona odradila veći dio priprema.

Nakon Prvenstva Hrvatske, za varaždinsku karatisticu nema odmora budući da je uskoro očekuje nastup u sklopu međunarodne karate lige za mlade. Riječ je o vrlo jakom međunarodnom karate turniru „Karate1 Youth league – Limassol 2019.“ na Cipru početkom svibnja.

gulija_1.jpg