Varaždinac Stjepan Stolnik prvi na međunarodnoj veteranijadi u gimnastici u Liberecu

| 1.12.2016. u 09:36h | Objavljeno u Sport

U češkom gradu Liberecu održana je 33. međunarodna veteranijada u sportskoj gimnastici. Nastupili su vježbači u dobi od 30 do 83 godine iz Češke, Njemačke i Hrvatske.

Na ovom zahtjevnom natjecanju, na kojem se vježba na tlu, konju s hvataljkama, karikama, ručama, preči, tlu i preskoku, nastupio je i član varaždinkog Gimnastičkog kluba „Vindija“ Stjepan Stolnik, kao jedini hrvatski predstavnik.

U svojoj natjecateljskoj skupini od 70 do 75 godina, u konkurenciji trojice vježbača, osvojio je prvo mjesto s 29,50 bodova. Stolnik na Veteranijadi kontinuirano sudjeluje posljednjih 10 godina. Varaždinski veteran pozvan je i na Memorijal „Stjepan Boltižar“ 10. prosinca u Zagrebu.

Osim što se u sedamdesetim godinama života i dalje aktivno bavi sportom, prvenstveno gimnastikom i trčanjem, pa tako nastupa i na Cross ligi Drava te drugim veteranskim gimnastičkim natjecanjima, umirovljeni profesor tjelesne i zdravstvene kulture, Stjepan Stolnik, piše knjige iz povijesti pojedinih sportova pa je tako nedavno predstavljena njegova knjiga „Trčanje u Hrvatskoj“.