Enes Garibović (desno) nakon bronce i srebra okitio se i zlatom na EP za mlađe seniore

Varaždinac Enes Garibović prvak Europe kod mlađih seniora do 84 kilograma

| 19.2.2017. u 16:59h | Objavljeno u Sport

Enes Garibović postao je danas europski prvak u karateu kod mlađih seniora u kategoriji do 84 kilograma na Prvenstvu Europe za kadete, juniore i mlađe seniore koje je danas završeno u bugarskoj Sofiji.

Enes je u finalu, u kategoriji mlađih seniora do 84 kg,  bio bolji 10:2 od francuskog predstavnika Jessia Da Coste, koji je s reprezentacijom Francuske bio seniorski prvak Europe 2016.

Do finale Enes je u prvom kolu bio bolji od Giuseppea Tesoroa iz Italije dok je u drugom kolu 3:2 pobijedio mađarskog predstavnika Daniela Gyorgija. U četvrtini finala sudačkom odlukom pobjeđuje Aleksandra Markovića iz Srbije.

Posljednja prepreka na putu do finala bio je Tomas Silva iz Portugala. Enes je slavio s 1:0. Ovo je bilo posljednje prvenstvo Enesa u kategoriji mlađih seniora.

Uspjeh hrvatske reprezentacije upotpunili su Filip Barać, Boran Berak i Luka Kondić koji su u svojim kategorijama danas stigli do brončanih medalja. Tome se treba pridotati još jedno zlato i bronca prvog dana Prvenstva tako da se hrvatska karate reprezentacija iz Sofije vraća sa šest odličja, dva zlata i četiri bronce.