Varaždin je zasluženo došao do nova tri boda u srazu s Marsonijom iz Slavonskog Broda Foto: Dražen Novosel

Varaždin uvjerljiv protiv Marsonije

| 15.4.2017. u 18:10h | Objavljeno u Sport

U susretu 22. kola Treće HNL Istok danas je momčad Varaždina na stadionu Slobode, pred oko 250 gledatelja, pobijedila Marsoniju iz Slavonskog Broda rezultatom 4:1, poluvrijeme 3:1.

Trener momčadi Varaždina Miljenko Mumlek imao je komforniju situaciju  pred današnji susret s Marsonijom, budući da nije imao na raspolaganju samo dva igrača i to ozlijeđene Novoseleca i Vuka.

Varaždin, kojemu je trebala pobjeda da bi sačuvao bodovnu prednost u odnosu na pratitelje, krenuo je prema vratima Marsonije. U 9. miniti Kreinger je pucao s dvadesetak metara lopta daleko od gola. U 11. minuti efektan pokušaj Šimeka škaricama ali bez opasnosti po gol suparnika.

Varaždin je došao do gola u 16. minuti susreta. Korner s lijeve strane izveo je Jertec, a pred golom Marsonije najviši u skoku bio je Luka Jagačić i loptu glavom proslijedio u mrežu. U istoj minuti zbog ozljede teren je morao napustiti Dino Kresinger, a umjesti njega priliku je dobio Ivan Antolek.

U 19 minuti sa 20 metara lijevo iskosa snažan udarac prema golu gostiju uputio je Drožđek no njegov je udarac vratar Memović uspio zaustaviti. Minuti kasnije udarac iz daljine okušao je Kolarić, no lopta je otišla zamalo pored vratiju. Na 2:0 Varaždinci su povisli u 23. minuti kada je s desne strane u kazneni prostor Marsonije ubacio Matija kolarić, gdje je loptu dočekao Domagoj Drožđek i sjajnim udarcem pogodio mrežu nemoćnog Memovića.

Na 3:0 povisio je Dario Jertec u 29. minuti. Sa 18 metara odbijenu je loptu po zemlji pospremio u u desni donji kut nemoćnog vratara Marsonije. Dvije minute kasnije gosti su smanjili na 3:1, a strijelac je bio Almedin Bundavica, koji je odbijenu loptu od igrača Varaždina s desetak metara poslao u mrežu vratara Gavranovića.

U 40. minuti Drožđek je imao loptu naglavi alo je sa sdam metara dodao vrataru gostiju u ruke. U 44. minti Antolek je s pet metara umjesto mreže iz stopostotne prilike umjesto mreže pogodio vratara Memovića. U 55. minuti mogao je Jagačič postići svoj drugi gol na susretu, ali je njegov udarac nakon gužve u kaznenom prostoru Marsonije, završio na gredi gola gostiju.

U 56. minuti 4:1 za varaždinsku momčad. Nakon akcije po  lijeve je strane u desnu stranu kaznenog prostora gostiju loptu ubacio Dario Jertec, gdje ju je dočekao Karlo Šimek i preciznim udarcem poslao u mrežu gostujućeg sastava. U 60. minuti nakon ubačaja Šafarića Antolek je pokušao glavom, ali udarac je bio preslab, dok je u 70. minuti Matija Kolarić iz neposredne blizine nakon solo akcije loptu poslao snažnim udarcem preko grede gola gostiju. u 73. minuti Ivan Vrhovac izašao je sam pred vratara gavranovića, koji je uhvatio njegovu loptu.

U 89. minuti sjajna solo akcija Drožđeka, no njegov prize,mni udarac iz neposredne blizine vratar gostiju je uspio obraniti, a minutu kasnije pucao je snažno sa 17 metara zamalo preko gola.