Prvi strijelac Druge HNL Domagoj Drožđek će sa suigračima put do Prve HNL pokušati izboriti susretima s Istrom 1961 Foto: Krešimir Đurić

Varaždin u kvalifikacijama za Prvu HNL s Istrom 1961, Cibalia napušta Prvu HNL

| 18.5.2018. u 21:49h | Objavljeno u Sport

U kvalifikacijama za popunu Prve HNL momčad Varaždina igrat će protiv pulske Istre 1961. Poznato je nakon što su večeras odigrane utakmice posljednjeplasiranih momčadi u sklopu 36.,posljednjeg kola u Prvoj HNL, a u koje su te momčadi bodovno izjednačene ušle u večerašnje, odlučujuće susrete.

Istra 1961 je odigrala na svom stadionu u Puli s Rudešom 1:1, dok je Cibalia izgubila u Zagrebu od Lokomotive 2:1, čime je Istra 1961 prvenstvo okončala na 9.,predposljednjem mjestu s 27 bodova, koje joj omogućava nastup u kvalifikacijama, dok desetoplasirana vinkovačka Cibalia, s 26 osvojenih bodova, napušta najelitniji rang hrvatskog klupskog nogometa.

- Očekivao sam da će nam suparnik biti Istra 1961, a i prije sam govorio da je bilo koji prvoligaš je favorit u odnosu na nas, ali kvalifikacije su posebne utakmice, a naša je želja velika. Dat ćemo sve od sebe da sada, kada smo došli tako daleko, pokušamo ući u Prvu ligu. Gledao sam Istru 1961 nedavno u Koprivnici protiv Slavena, vidio njihove jače i slabije strane, poznajem njihovu kvalitetu, a tijekom sezone imali su jače utakmice od nas u Prvoj ligi. Međutim, nije me strah ni jedne momčadi u dva susreta. Bitno je da se dobro pripremimo, da ne bude ozlijeđenih i sve  je moguće uz našu vjernu publiku. Iako je Istra 1961 favorit nismo bez izgleda, jer želja je ogromna, od navijača, do igrača i nadam se da ćemu tu želju pozitivno pretočiti na terenu. Nisam protiv toga da prvu utakmicu odigramo na domaćem terenu, jer bi došlo puno navijača i možda bi mogli, uz njihovu pomoć, napravili razliku koja bi bila dovoljna za uzvratni susret u Puli - komentirao je trener nogometaša Varaždina Mario Kovačević.

Doigravanje devetoplasiranog prvoligaša i drugoplasiranog drugoligaša na rasporedu je u srijedu 30. svibnja i subotu 2. lipnja, od 19:30 sati. Ždrijeb domaćinstva bit će u ponedjeljak 21. svibnja u uredu Udruge prvoligaša u Zagrebu.