Golom Ivana Conjara u 28. minuti Varaždin je poveo protiv Osijeka 1:0 Foto: Krešimir Đurić

Varaždin pobijedio Osijek i barem do sutra ponovno preuzeo prvo mjesto

| 28.4.2017. u 18:38h | Objavljeno u Sport

U derbi susretu 24. kola Treće HNL Istok danas je na varaždinskom stadionu Sloboda, pred oko 300 gledatelja, momčad Varaždina pobijedila sastav Osijeka rezultatom 3:0, poluvrijeme 3:0
Bio je to susret klubova koji su jedini u prvom krugu dobili licence za nastup u Drugoj HNL sljedeče sezone. Domaćin je u utakmicu ušao bez „pocrvenjelog“ Jagačića, te ozlijeđenih Kresingera, Novoseleca i Vuka, Šafarić koji je tek jučer, zbog bolesti, odradio prvi trening ovog tjedna, bio je u momčadi, dok je Antolek sjedio na klupi za pričuve. Osijek je otvoreno krenuo prema golu domaćina i već u 8. minuti u izglednoj se prilici pred vratarem Gavranovićem našao Filip Lišnić, ali je loptu uputio pored gola.

Prvu prijetnju prema golu Osijeka domaćin je imao u 18. minuti, kada je glavom pokušao Šafarić, nakon ubačaja Martinage s lijeve strane. Nedugo zatim nakon akcije po lijevoj srani Drožđek je loptu dodao desno do sebe za Jerteca, koji je pao u kaznenom prostoru Osijeka, no sudac Župan, koji je bio blizu mjesta događaja, pustio je da se igra nastavi. Varaždin je poveo iz drugog udarca prema golu Osijeku, golom Ivana Conjara u 28. minuti.

S oko 19 metara desno iskosa Karlo Šimek je zaradio slobodni udarac. Loptu je iz slobodnog udarca preko živog zida gostiju u lijevu stranu gola uputio Jertec, vratar Žitnjak sjajno je obranio loptu i skrenuo je u lijevu stranu svog kaznenog prostora, gdje je najbrži na lopti bio Conjar, te je iz teške pozicije loptu poslao u mrežu za vodstvo domaćeg sastava. U 31. minuti zabilježena su dva udarca prema golu Žitnjaka, prvo je pucao Martinaga, a zatim Jertec, ali je vratar Osijeka u obje situacije bio na visini zadatka.

Na 2:0 za Varaždin povisio je Karlo Šimek u 45. nakon, proigravanja Matije Kolarića s desne strane. Šimek je loptu primio na desetak metara od gola, s desne strane u kaznenom prostoru gostiju i snažnim udarcem loptu poslao pod gredu nemoćnog Žitnjaka. U 55.minuti Osijek je mogao smanjiti, rezultat, ali je  Danijel Lončar, koji je bio na pet u metara od gola Varaždinaca, loše zahvatio loptu i izgledne je situacije poslao pored gola.

Nakon toga navijači su vidjeli dvije izgledne prilike varaždinskog sastava. U 61. minuti Matija Kolarić našao se u kaznenom prostoru Osijeka i pogodio gredu već svladanog Žitnjaka. U 65. minuti sjajna akcija po desnoj strani varaždinske momčadi. Kombinirali su Matija Kolarić i Karlo šimek, da bi na kraju Kolarić poslao loptu prema sredini kaznenog prostora za Domagoja Drožđeka, koji je iz izgledne situacije loptu, snažnim udarcem, poslao preko gola Osijeka.

U 73. minitu iz slobodnog udarca s oko 18 metara lijevo iskosa vanjski dio mreže desne strane gola Varaždina pogodio je Ivan Ikić. U 84. minuti pred golom Žitnjaka u prilikama su bili Drožđek i Havelka, ali se mreža nije tresla. no zatresla se u 86. minuti kada je Dario Jertec s oko 35 metara lijevo iskosa iz slobodnog udarca uputio snažan, direktan udarac prema golu i pogodio lijevu stranu gola iznenađenog vratara Žitnjaka.
Ovom pobjedom Varaždin se udaljio od trećeplasiranog Osijeka na 7 bodova razlike.