Dejan Glavica i njegovi suigrači večeras će saznati tko će im biti posljednja prepreka na putu do Prve HNL Foto: Krešimir Đurić

Varaždin će večeras saznati suparnika u kvalifikacijama za popunu Prve HNL

| 18.5.2018. u 13:30h | Objavljeno u Sport

Nogometaši Varaždina, drugoplasirana momčad Druge hrvatske nogometne lige, bez obzira na rezutat sutrašnje utakmice 33.,posljednjeg prvenstvenog kola u Sigetu protiv Hrvatskog Dragovoljca, saznat će večeras suparnika u kvalifikacija za popunu Prve HNL.

Trenutačno je na posljednjem 10. mjestu momčad vinkovačke Cibalie, a 9., predposljednja je Istra 1961., koja ima 26 bodova koliko i Cibalia, ali je bolja u međusobnim susretima.

Večeras od 20 sati u sklopu posljednjeg, 36. kola Prve HNL, Cibalia će biti gost Lokomotive u Zagrebu, dok će Istra 1961 ugostiti Rudeš. Ukoliko Cibalija i Istra 1961 svoje večerašnje utakmice završe identičnim rezultatima, dakle ukoliko oba pobijede, osvoje po bod ili izgube, u kvalifikacije će Istra 1961 a posljednji, desetoplasirani sastav Prve HNL, napustit će najelitniji rang hrvatskog klupskog nogometa.

Doigravanje devetoplasiranog prvoligaša i drugoplasiranog drugoligaša na rasporedu je u srijedu 30. svibnja i subotu 2. lipnja, od 19:30 sati. Ždrijeb domaćinstva bit će u ponedjeljak 21. svibnja u uredu Udruge prvoligaša u Zagrebu.