Varaždin je i danas pokazao da mu je lakše igrati u gostima nego pred svojim navijačima

Varaždin i Novigrad i drugu utakmicu ove sezone odigrali bez pobjednika

| 14.10.2017. u 16:54h | Objavljeno u Sport

Nakon dalmatinske turneje i tri utakmice u gostima, na kojima su od mogućih devet osvojili pet bodova, nogometaši Varaždina danas su na stadionu Varteksa ugostili sastav Novigrada i odigrali susret bez golova. Ovom je utakmicom počeo drugi dio prvenstva u Drugoj HNL. U prvom susretu ovog prvenstva ove su dvije momčadi u Novigradu odigrale 1:1, a današnja je utakmica, koja je odigrana pred oko 1 700 gledatelja,završila Varaždin je imao više od igre, stvorio znatno više prilika od gostiju, ali ni jedna lopta nije završila u mreži golmana Nemeca.

Prvu priliku imao je Varaždin u 9. minuti, kada je nakon kornera s lijeve strane, kojeg je izveo Jertec, Bamidele bio najviši u skoku prd golom golom gostiju. Poslao je loptu u desni kut gola Nemeca, koji je krajnjim naporom uspio uhvatiti loptu. U 15 minuti udarac po zemji, nakon akcije Varaždina po desnoj stranu, isprobao je Glavica, koji je pucao s oko 17 metara u lijevi donju kut, ali je vratar gostiju uhvatio loptu.

U istoj je minuti Bamidele, nakon solo akcije po desnoj strani, krenuo prema sredini kaznenog prostora i pucao, ali je lopta otišla iznad grede. U 27. minuti nered je po desnoj strani obrane Varaždina napravio Marin Pilj, a u istoj minuti na suprotnoj je strani Glavica pucao s oko 15 metara pucao u padu pored desne vratnice gola gostiju.

U 37. minuti zabilježen je ubačaj Jerteca s desne strane iz slobodnog udarca u kazneni prostor gostiju, ali je lopta bila prejaka za Čelića. U 38. minuti Jertec je u kaznenom prostoru gostiju odigrao u lijevu stranu za Golubara, koji je izbjegao zaleđe, zaobišao vratar Nemeca i nakon što je došao do gol aut linije loptu vratio pred gol, ali točno u noge gostima. U 42. minuti akcija Varaždina po desnoj strani, Bamidele je pred gol poslao loptu za Glavicu, a ovaj je od prve pucao pored lijeve vratnice gola Novigrada.

U 43. miniti iz daljine, s oko 25 metara desno iskosa, po zelji je snažno pucao Nikola Burić, a lopta je otišla u gol aut, pored desne vratnice gola Nevistića. Nakon kornera s desne strane u 49. minuti i pokušaja udarca glavom Golubara loptu je u korner s gol linije nogom izbacio vratar Nemec. U 56. minuti konačno se zatresla mreža gostjućeg gola, nakon ubačaja s desne strane sam je pred golom, kod desne vratnice, bio Golubar i iz neposredne blizine loptu poslao u mrežu, međutim pogodak na intervenciju pomoćnog suca kod istočne tribine Ante Marića nije priznat zbog zaleđa.

U 59. minuti Glavica se sjurio po lijevoj strani, oslobodio čuvara i pokušao pred golom pronaći Golubara, ali obrana Novigrada rasčistila je prijetnju. U 66. minuti udarac s oko 20 metara okušao je Marin Pilj, ali je lopta otišla pored desne vratnice gola Nevestića.  U 67. minuti nakon prekršana nad Glavicom s oko  18 etara lijevo iskosa iz slobodnog udarca pokušao je Jertec, ali točno u vratara Nemeca.

U 80. minitu Glavica je na dodavanje Erića izašao sam po desnoj strani pred golmana Nemeca, koji je obranio njegov udarac i loptu skrenuo u korner. U 83. minuti iz daljine se na snažan udarac odlučio Maerin Doći, ali je lopta otišla pored lijeve vratnice gola Nevestića.

U 88. minut slobodan udarac za Varaždin na rubu kaznenog prostora s desne strane kod lopte su bili Kabiru i jertec, koji je i pucao, ali je pogodio gostujućeg igrača u glavu i lopta je otišla u korner.