Matija Meštrić na pobjedničkom postolju u Svetoj Nedjelji

Matija Meštrić državni prvak u ciklokrosu

M.N./Varaždinske vijesti | 26.1.2016. u 19:33h | Objavljeno u Sport

Nakon što je prošle godine u juniorskoj konkurenciji osvojio i Kup i Prvenstvo Hrvatske u MTB XCO-u uz solidne nastupe za MTB reprezentaciju, Matija Meštrić iz Biciklističkog kluba Maraton Kreidler nastavlja s odličnim vožnjama i u seniorskoj konkurenciji.

U Svetoj Nedjelji je 24. siječnja postao državni prvak u ciklokrosu (disciplina koja objedinjuje i cestovni i brdski biciklizam) u kategoriji do 23 godine, a osvojio je i odlično drugo mjesto u apsolutnoj kategoriji. Ovaj rezultat je dobra najava za ostvarenje zacrtanog cilja za 2016. godinu, a to je borba za ulazak među najboljih 100 MTB vozača prema UCI svjetskoj rang ljestvici u Elitnoj kategoriji.

Od ostalih vozača BK Maraton Kreidlera, Stjepan Hunjak je u kategoriji mlađih juniora osvajio brončanu medalju što je također veliki uspjeh, dok je Timotej Kocen u istoj kategoriji radi tehničkih problema s biciklom osvojio 15. mjesto. Laura Horvat u konkurenciji mlađih juniorki je osvojila četvrto mjesto, a Josip Meštrić je osvojio sedmo mjesto u kategoriju juniora.

- Prije svega se moramo zahvaliti našem generalnom sponzoru Trgovini „Beciklin“ iz Preloga koja nam je omogućila odličnu opremu FORCE i bicikle KREIDER za zimske treninge te Sportskoj zajednici Novog Marofa koja je prepoznala biciklistički klub kao mjesto stvaranja vrhunskog sportskog rezultata. Nakon završetaka pripremnog dijela sezone koji završava krajem ožujka čeka nas duga i zanimljiva sezona u kojoj ćemo se boriti za vodeća mjesta u Hrvatskom Kupu u klupskom poretku te se nadamo dobrom međunarodnom rezultatu - rekao je Branimir Štimec, trener BK Maraton Kreidler.