Uspješna 2017. za varaždinsku Udrugu Đuro Kulčar

| 20.3.2018. u 16:20h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Članovi Udruge Đuro Kulčar, koja u svom radu prožima očuvanje tradicije i promocije nogometa u Varaždinu, održali su redovnu godišnju skupštinu i rezimirali rezultate djelovanja u protekloj godini.

U nazočnosti većine članova Udruge njen predsjednik prof . Božidar Vučetić u svom je izvješću naglasio da se od osnutka 2010 godine do danas Udruga održala, a što potvrđuju mnoge uspješno provedene aktivnosti  a i spoznaja da je Udruga u društvu prepoznata kao pečat minulog nogometnog vremena i kao vremeplov, nogometnih generacija, odličnih nogometaša, sportskih djelatnika i vrijednih nogometnih rezultata varaždinskog kraja.

Posebno uspješna bila je prošla godina, u kojoj je s nekoliko upečatljivih akcija bio prepoznat rad udruge i izvan lijepe naše. Održan je Marlex kup veterana, posvećen varaždinskoj sudačkoj legendi Marijanu Raušu na kojem su sudjelovali veterani NK Osijeka, NK Rijeke , Humane zvijezda Hrvatske i veterani Varaždina.

Turnir je ostavio sjajan dojam u organizacijskom smislu a u međusobnom dvodnevnom druženju stečena su nova prijateljstva. Objavljena je i monografija turnira kao trajni dokument zajedničkog druženja.

Veliki značaj pridan je i tradicionalnom malonogometnom turniru, kojeg je Udruga ove godine organizirala u čast nedavno preminulog člana Udruge Josipa Piskača dugogodišnje aktivnog sportskog djelatnika i trenera gdje su nastupile ekipe koje je on trenirao  NK Sloboda, NK Varaždin, NK Rakičan i NK Ljutomer.

U minulom razdoblju Udruga je zajedno sa ZŠUGV-a pokrenula incijativu za osnivanje i postavljanje Muzeja varaždinskog sporta. U ovoj godini planiraju se tradicionalne aktivnosti, poput Špancir Kupa, koji će se organizirati u suradnji sa ŠN Varaždin u znak sjećanja na dugogodišnjeg trenera mlađih uzrasta varaždinskog nogometa Ante Oljice.

Posebno zanimljiva bit će nogometna tribina Nogometni pogled s Marlex prozora, koja će se održati u travnju, a kao gost bit će izbornik hrvatske reprezentacije Varaždinac Zlatko Dalić.

Uz pozitivno poslovanje Udruge naglašene su i pogodnosti za sve njene članove, s plaćanom članarinom od 60 kuna godišnje. Imat će određene popuste za posjete posjete utakmica varaždinskih klubova kao i popuste kod raznih usluga.