Teodor Pichler s osvojenim odličjima u netom završenoj sezoni Foto: Dražen Novosel

Uspješna 2016. za varaždinskog triatlonca Teodora Pichlera

| 10.1.2017. u 11:57h | Objavljeno u Sport

Varaždinski triatlonac Teodor Pichler (65) bio je u austrijskom Klagenfurtu na proglašenju najboljih u prošlosezonskom KTR Kupu, multisportskom Kupu savezne pokrajine Koruške, kao i na svečanosti proglašenja najboljih u Alpe Adria Kupu.

Pichler je u KTR Kupu bio prvi u svojoj kategoriji natjecatelja M - 65, u kojoj je nastupilo dvadesetak triatlonaca, pri čemu je šest puta osvojio prvo mjesto u sprint duatlonu, aquatlonu, sprint triatlonu i olimpijskom triatlonu, a jednom je bio prvak u austrijskom Kupu. 

U Alpe Adria Kupu u ukupnom je poretku u kategoriji M-65, u konkurenciji dvadesetak natjecatelja, zauzeo treće mjesto, dok je u apsolutnom poretku, među oko 2 tisuće natjecatelja, zauzeo osmo mjesto.

Pichler se posljednje tri godine natječe za HSV Triathlon Karnten iz Klagenfurtha i ima austrijsku licencu, a za svoj je klub tijekom prošle sezone osvojio najviše bodova od svih triatlonaca, pri čemu je čak bio bolji i od prvaka Austrije Christopha Lorbera (30).

Pichleru je na uspjesima čestitao i guverner austrijske savezne pokrajine Koruške, a čestitku su mu poslalii i iz njegova kluba.