Momčad ŠRK Varaždin Interland Van Den Eynde

Uspjeh varaždinskog kluba na 11. Kupu Podunavsko - jadranskih zemalja

| 29.5.2016. u 15:36h | Objavljeno u Sport

11. Kup Podunavsko-jadranskih zemalja, natjecanje u lovu ribe na plovak, održan je u Donjem Miholjcu, u organizaciji HŠRS-a i domaćina ŠRU Udica iz Donjeg Miholjca. Nastupilo je 11 muških i po prvi puta 4 ženske ekipe iz 4 države, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske, s ukupno 45 natjecatelja. Većinom su to bile prvoligaške ekipe i reprezentacije.

Sudački dio odradili su suci iz Slavonije, a staze su uredili ribolovci iz ŠRU Udica Donji Miholjac. Natjecanje je održano na stazi na staroj Dravi, koja je bogata šaranom i babuškama, a ribe su veličine od 100 grama do 3 kilograma. Najviše se lovila babuška i to u prosjeku težine oko 200 grama, a najviše na mamac crve. Od tehnika upotrebljavale su se šteke i match s rolom.

Nakon dva dana natjecanja pobjedu je zasluženo odnijela momčad ŠRK Varaždin Interland Van Den Eynde sa 16 bodova i većom težinom od ekipe RD Ptuj iz Slovenije također sa 16 osvojenih bodova. Za varaždinsku su ekipu nastupili Ivica-Bonino Hasan, Kristijan Kosmačin ,Damir Škorić i Željko Trbović kao vođa ekipe.

Pojedinačno je s 3 boda pobijedio Aleks Mesarič iz RD Ptuj Slovenija, drugo mjesto s 4 boda pripalo je njegovom klupskom kolegi Janezu Slugi, a Ivica-Bonino Hasan iz ŠRK Varaždin-Interland VDE, osvojio je treće mjesto s 5 bodova.