Umjesto bivšem Varteksu, sredstva od transfera Roga idu – HNS-u?!

Martina Pižeta | 24.10.2016. u 14:02h | Objavljeno u Sport

Premda se sve do prije nekoliko dana činilo da će vjerovnici prvoga višega isplatnog reda Varaždinskoga sportskoga nogometnoga kluba u stečaju (VŠNK) profitirati od transfera nogometaša Marka Roga iz NK Dinama u talijanski SSC Napoli, situacija se poprilično usložila.

Kako nam je pojasnio Želimir Uršulin, stečajni upravitelj VŠNK-a odnosno bivšeg NK Varteksa te NK Varaždina, nad kojim od lani na varaždinskom Trgovačkom sudu traje stečajni postupak, na temelju dodatka pravilnika FIFA-e, klubovi koji su završili u stečaju više nemaju pravo na naknadu solidarnosti od transfera igrača. U slučaju Roga bila je riječ o čak 400.000 eura, odnosno oko tri milijuna kuna! Ta će sredstva, po svemu sudeći, pripasti Hrvatskome nogometnom savezu.

Glavni tajnik Napolija kontaktirao me zbog plaćanja njihovih obaveza i podataka o VŠNK-u, na što sam im pojasnio da je klub promijenio ime prije stečaja, a budući da je VŠNK pravni sljednik NK Varaždina, smatrao sam da polažemo prava na sredstva naknade solidarnosti. Predstavnici talijanskog kluba prije same isplate odlučili su kontaktirati s našim Nogometnim savezom kako bi provjerili je li VŠNK aktivan. No iz HNS-a su im odgovorili da se, u slučaju stečaja kluba ili ako je u likvidaciji i više nije aktivan, sredstva na temelju naknade solidarnosti prema dodatku pravilnika FIFA-e prosljeđuju nacionalnom savezu – ističe Uršulin.

Opširnije pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti

Označeno u