U Varaždinu osnovan Streličarski klub Puma

| 3.8.2017. u 09:14h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

U Palači Hercer u Varaždinu održana je Osnivačka skupština Streličarskog kluba „Puma“, čime Grad Varaždin i Varaždinska županija postaju bogatiji za još jedan sportski klub.

Osnivači Streličarskog kluba „Puma“ su tri pravne osobe - Udruga veterana 7. gardijska brigada „Puma“, Streličarski klub „Cekin“ i Git d.o.o. Usprkos visokim temperatura i sezoni godišnjih odmora, osnivačkoj se skupštini odazvao lijepi broj gostiju, streličara Streličarskog kluba „Puma“ kao i članova drugih streličarskih klubova Varaždinske županije.

Predsjednica kluba je Božena Šimek Šuplika, a u Upravnom odboru su još zamjenik predsjednice Igor Tkalec, tajnica Ivona Tkalec, Nenad Čalušić i Robert Puja.

Streličarski klub „Puma“ osnovan je u godini obilježavanja 25. obljetnice osnivanja 7. gardijske brigade „Puma“ i prije svega će se u svom radu truditi okupiti branitelje i invalide Domovinskog rata, jer streličarski sport jedan je od rijetkih sportova u kojem ne postoje ni dobna ni konstitucijska ograničenja, ali klub je naravno otvoren za sve koji su zainteresirani i žele se baviti streličarstvom.

Uz to, poseban će se naglasak staviti na promicanje vrijednosti ovog sporta kod mladih čime se novoosnovani klub stavlja u red s klubovima /udrugama koje brinu o dobrobiti šire društvene zajednice.

Osnivanje novog streličarskog kluba svojim dolaskom podržali su zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar i članica Gradskog vijeća Lovorka Gotal Dmitrović.

U obraćanju prisutnima, zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar izrazio je zadovoljstvo zbog truda osnivača na promicanju streličarskog sporta i čestitao na osnivanju kluba poželjevši sadašnjim i budućim članovima kluba puno dobrih rezultata.