U Toplicama Sveti Martin okrunjeni novi prvaci Europe u disc golfu

| 21.8.2018. u 09:22h | Objavljeno u Sport

Od 15. do 18. kolovoza, u Toplicama Sveti Martin, 200 najboljih europskih igrača i igračica disc golfa odmjerilo je snage na 12. Europskom disc golf prvenstvu (EDGP).

Za prestižne titule europskih disc golf prvaka u osam kategorija podijeljenih prema dobi i spolu, borili su se igrači i igračice iz 27 europskih zemalja, a vrijedi istaknuti je kako je ovo bilo prvi puta da se EDGP održalo u nekoj od država Južne ili Istočne Europe.

Organizator prvenstva bila je Europska Disc Golf Federacija, a izvršni organizator varaždinska tvrtka Lagoda Disc Golf s partnerima – Hrvatskim Flying Disc Savezom, Međimurskom županijom, Općinom Sveti Martin na Muri te resortom LifeClass Terme Sveti Martin.

Najviše medalja, njih 10, osvojili su igrači iz Finske, a uz ostale države, po prvi puta Europska medalja otišla je u Estoniju, Češku i Hrvatsku.

Glavni favorit u najprestižnijoj kategoriji, među muškim igračima, bio je nijemac Simon Lizotte, a opravdao je sva očekivanja svojih navijača i vratio u svoje ruke titulu koju je osvojio već i 201. godine.

U ženskoj kategoriji vodila se velika bitka između dvije mlade igračice iz Finske, dosadašnje europske prvakinje Eveliine Salonen te ovogodišnje prvakinje Finske Henne Blomroos. Iako je Salonen krenula bolje u prvenstvo, titulu je na kraju odnijela Blomroos.

Hrvatska kao zemlja domaćin dobila je osam mjesta, a u konačnici osvojila je i jednu brončanu medalju, juniorke Ane Gorički. Ostali članovi naše reprezentacije nisu ubilježili značajnije uspjehe, ali su stekli veliko iskustvo za buduća disc golf natjecanja.